Vettem egy Sziami harcoshalat kb.2 napja es egy kagylot raktam bele. Most szereti vagy sem? (tobbi lent)
Ha van otthon egy tiszta vödör, eressz bele vizet, és egy pár óra múlva öntsd bele a kis "akvárium"-ot, vizestől, halastól, mindenestől. Csak ugyanolyan meleg legyen a vördösvíz, mint az akváriumi.
Holnap majd veszel neki akváriumot. Addig meg el tudod olvasni azt a pár oldalt, amit linkeltem. Legalább nem úgy mész a boltba, hogy átverjenek, hanem előre tájékozódsz, mielőtt megint rád sóznának valami használhatatlan dolgot.
Én visszavinném, és először ezzel kezdeném:
Ha veszel egy 30 literes akváriumot( ne engedd, hogy rád sózzanak egy 10 literest, hogy az jó neki!), még mindig rengeteg dolog fog kelleni:
szűrő,fűtő,növények,világítás, hogy az alap dolgokat említsem.
Ez alaphangon 10-15 ezer forint( vagy ekkora értékű, nálatok használt pénz) Ha ezeket nem tudod neki biztosítani, inkább eltántorítanálak a haltartástól.
A régi felfogás az az, hogy ha úszik a hal, jó, ha nem úszik, nem jó. Mint minden, ez a hobbi is fejlődik, kezd elavulni ez a gondolkodás. Ma már a halak valós igényeit nézzük, próbáljuk biztosítani számukra a hosszú és boldog élethez szükséges feltételeket.
Ez a bettára vetítve egy minimum 30, de inkább 54 literes akváriumot jelent. Igaz, hogy kis "pocsojákban" él, ahol a vízszint nincs egy méter, de ez a pocsoja több kilóméter hosszú is lehet. Sőt, nem egy a helyhiány a gond egy pár literes vizesbödönnel, hanem ennyi vízben a víz értékeit sem lehet stabilan tartani. A ingadozás, és a mérgező anyagok feldúsulása pedig végez az állattal.
szűrő-fűtő-tető kell!
szűrő nélkül simán kipurcan neked addig amíg veszel egy másik akit, ami beérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!