A külső szürő vissza folyó "ágát" mindegy melyik oldalra teszem? Rövid vagy a hosszú.
A nyomó ágat arra az oldalra kell tenni, amelyiken a szívócsonk van.
A visszaérkező vizet pedig vagy a szemközti oldalfalra, vagy esőztetővel a frontüvegre kell irányítani.
Én szorosan egymás mellé szoktam rakni mindkettő ágat, balsarokba hátra hogy ne is lássam.
A kifolyó van felül, a víz felszínére folydogál és azt hullámoztatja. És hosszanti irányba fújja a vizet.
A szívó ág meg leér az aljáig, mert alul gyűlik inkább a kosz, úgy a kavics közelében.
Gyakorlatilag amíg új a szűrő akkor van jelentősége mivel ilyenkor még tekeri a vizet rendesen, ha beállnak a szűrőanyagok akkor már mindegy hova teszed.
Egy szempont lényeges, akarod takarni a technikát vagy nem a növényekkel.
Ami viszont fontos hogy a szilikon tapadókat tiszta alga mentes üvegre rakd, nehogy kirúgja az akváriumból a nyomóágat, később sem célszerű ezeket birizgálni.
Az első válaszoló:"A nyomó ágat arra az oldalra kell tenni, amelyiken a szívócsonk van."
Én is így tettem, de esőztető nélkül takarva lett az egész.
Belső szűrő kell átlag mellé hogy legyen megfelelő keringés, nekem most három belső van már a külső mellett, sajna egy látszik még, de már nem sokáig.
"hable válasza: Én szorosan egymás mellé szoktam rakni mindkettő ágat, balsarokba hátra hogy ne is lássam."
Én is detto, csak a jobb oldalra raktam, nem jó ha látszódik.
Igen, látom :D
Szépet rajzoltam?
Hülyeség, a szívó és nyomó ágnak mindig ugyanazon az oldalon kell lenni.
Ezt leginkább olyankor szokták csinálni, ha van külön belső szűrő.
És akkor a belső meg hossz irányba van állítva.
A 2 áramlás pedig úgy egészíti ki egymást, hogy az egyik oldal hátsó/felső sarkából indul az áramlás a másik oldal első/alsó sarkába.
Tehát így átlóba megkeveredik a víz, és mint rendesen, ugyanoda ér vissza, ahonnan elindult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!