112 literes aksiba milyen aljzatot tegyek a következő halfajokhoz és milyen növényeket? 3db szifó 2 black molli 2 páncélos harcsa 1 algaevő Még szeretnék guppit és mollit is bele. Vagy az már sok?
Már eldöntöttem hogy red moor gyökér lessz.
Talajból meg amit JBL Monado,+ amit alá kell tenni az is JBL. Ez kb 6000ft ból kijön.
Belső szűrőt lecserélem Sera -ra + veszek egy eheim külsőt. :)
"Talajból meg amit JBL Monado,+ amit alá kell tenni az is JBL. Ez kb 6000ft ból kijön. "
Hát ez nehezen jön ki 6000ft-ból
Esetleg ha kicsit tudsz csalni a manadoval akkor ki lehet hozni.
Alá tenni csak manado jöhet szóba, növényes talaj nem, mivel lesznek páncélos harcsáid, azok meg felkavarhatják.
"Sera fil 120 belső szűrő mennyire jó?"
Eleinte kicsit hangos, és nagyon erős, két rekeszt adnak hozzá egyikbe siporax, a másikba szivacs van gyárilag, kb 3 deci így a szűrőfelülete, nem árt még egy rekesz pluszba az 600 ft kb lehet bele egy bármilyen szivacsot tömni.
Ha nem nyomja úgy a vizet, beállnak a szűrőanyagok, akkor nincs probléma vele, raktam össze valakinek egy aksit abba ilyen szűrőt tettünk kb 8 hónapja tökéletesen dolgozik, nagyon ritkán kell takarítani.
"Bluwave 05 belső szűrő ?" nem ismerem ezt a szűrőt.
Így ránézésre nem biztos hogy rossz, ezen az oldalon nem hiszem hogy találsz olyat akinek van vele tapasztalata.
Az ara jó, [link]
A Ferplast nem gagyi márka, közép kategóriának mondható, ha a mérete nem aggaszt szerintem jó választás.
Spórolni a manadoval többféleképpen lehet, neked úgy 20-25 liter kellene, inkább 25.
Példa ebbe bele ment volna 35-40 liter [link]
Ilyen kőlerakatnál vettem pár forintért bazalt köveket azzal raktam ki a manado alatt, kihagytam a növények helyét, és így csak 20 liter kellett és jó vastagon van benne.
Mondjuk ez egy 54 literes, meg egy 70 literes, 5-liter manado elég volt, kettőbe ment 10 lter úgy hogy kiraktam kövekkel az alját. Különben 30 liter kellett volna.
Ezt mondtam hogy itt ennyi az ára .Itt azt irják hogy egy 80x35x40 es akiba elegendő az 5kg.
Manado: 80cmx35cm x 6 centi(össze esik) 5 centis ajzat kell. = 16.8 liter manado.
5 liter manado az beterítve 1.4cm aljzatot ad, 4-5 centibe lehet ültetni alatta nem, túl kőnyű kifordul a növény.
Ha más talajba gondolkodsz akkor külső vödrös szűrő kellene mindenféleképp, a talaj segítsége nélkül nehéz belsővel megoldani a jó szűrést.
A manado égetett agyag, jó táptalaj a baktériumomnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!