Valiznéria, ajánlanátok nekem?
Köszi a dicséretet:)
Hát annyit tudok segíteni hogy leírok pár dolgot hogy én hogy tartom ezt a növényt, remélem tudod kamatoztatni.
Talaj, nagyon fontos ha elkezd hajtani a növény, előbújnak a földből az indák, galéria Fénykép0009.jpg, a levelek között marad némi ajzat és az oda berohad, tönkre megy a növény, ha túl kötött a talaj akkor nem tud előbújni.
Én manadoba szeretem ültetni, abból könnyen kibújik, és nem rohad be a levelek köze ha belekerül a manado.
Fény az ahogy előttem írták 6500 kelvin daylight, ha kisebb az akvárium akkor egy cső elég, ezzel kb 1,5 cm-es nyúlánk leveleid lesznek.
Nálam van benn sylvania grolux 8500 k de az ilyen 2-2.5 centi széles medve leveleket csinál, az kis akváriumba nem fér el.
Tápozás, bődületes a nitrát igénye, ha easy carbot adsz neki nagyon fog nőni és szintén széles merev levelei lesznek, ami nem hajlik, és nem tud elterülni kis aksiban, tehát csinyán a carboval, és nagyon hajt is tőle.
Kálium nem sok kell, kisebb aksiban talán heti 2x1ml felrázott profito maximum.
54 literben példa a hátsó falra teheted [link]
Ez most felszámolás alatt van, a xiphok már az én akváriumomba vannak, ez volt a karanténos akváriumunk, a gyerekek csinálgatták, tehát ez nem az igazi, de meg tudod nézni hogy mutat.
Joci:
Én használok carbot is, meg van lilás csövem, de nekem így is csak vékony leveleket hoz :/
Van egy pár vastag levelem, amit még úgy vettem a boltban, de ami már szaporodott mind vékony, és csak felfelé nő.
Példa osram flora, vagy sylvania aqua star alatt nekem sem nőtt úgy.
Ami alatt így nől az már 7-8 hónapja az sylvania grolux 24w plusz 2x18w osram 6500k (865)
Némi profito, és carbo, és egy átlag 15mg/liter alatti nitrát szint.
Ettől 2 centi vastagok a levelek.
54 literesbe 1x15w kevés carbo, profito, ott 1-1,5 centisek a levelek, ezt a kicsi 6 éves rendezi, de most csere lesz 112 literesre neki, azért számolom fel.
120 literes ott 2x24 syl.. grolux, + 4x18w osram ott medvék a levelek de ott van co2 meg carbo is meg G A mac.. mic.. az a nagyobbik lányom csinálgatja.
"_.-Akv-._ válasza:Joci:
Én használok carbot is, meg van lilás csövem, de nekem így is csak vékony leveleket hoz :/"
Én egy kicsit vastagabbra engedem mindig a nitrátot, és adok káliumot is. Lehet nálad nincs annyi nitrát a vízben.
Káliumot azt profitóval oldom meg.
"_.-Akv-._ válasza:Profitot is használok :"
Akkor nem tudom nálad mi lehet, emlékszek 3 hónapja is felvetődött hogy nálad nem nő úgy, lehet jó fajtát fogtam ki, nem tudom, nálam mint a tarack úgy nől, néha ez a problémám is vele.
Régen még csak nem is szaporodott, most szaporodik, de nem vastag.
Mindegy, már ez is előrelépés :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!