Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Valiznéria, ajánlanátok nekem?

Valiznéria, ajánlanátok nekem?

Figyelt kérdés
Láttam B.Joci kérdését (nagyon jó az akid, elismerésem:))nagyon megtetszett benne a valiznéria mert állati nagyra nőtt rövid idő alatt.És az én akimba kellene valami gyorsan növő mert csak mohák anubiasok vannak benne és kezd itt ott algásodni.Mi kéne milyen fény hogy nőjön szépen vagy legalábbis megmaradjon de ne öntse el az akit?És 30cm akiban jólérzi magát nem kicsi neki?Táptalaj kell neki vagy elég ha sera florenaval és flore plussal tápozok?
2013. jún. 16. 17:01
1 2
 11/19 _.-Akv-._ ***** válasza:
Sok. Zöldalgán kívül nem látnál mást az akviban. :D
2013. jún. 16. 17:46
 12/19 A kérdező kommentje:
jólvan köszi aki válaszolt:)
2013. jún. 17. 09:58
 13/19 anonim ***** válasza:

Köszi a dicséretet:)

Hát annyit tudok segíteni hogy leírok pár dolgot hogy én hogy tartom ezt a növényt, remélem tudod kamatoztatni.

[link]

Talaj, nagyon fontos ha elkezd hajtani a növény, előbújnak a földből az indák, galéria Fénykép0009.jpg, a levelek között marad némi ajzat és az oda berohad, tönkre megy a növény, ha túl kötött a talaj akkor nem tud előbújni.

Én manadoba szeretem ültetni, abból könnyen kibújik, és nem rohad be a levelek köze ha belekerül a manado.

Fény az ahogy előttem írták 6500 kelvin daylight, ha kisebb az akvárium akkor egy cső elég, ezzel kb 1,5 cm-es nyúlánk leveleid lesznek.

Nálam van benn sylvania grolux 8500 k de az ilyen 2-2.5 centi széles medve leveleket csinál, az kis akváriumba nem fér el.

Tápozás, bődületes a nitrát igénye, ha easy carbot adsz neki nagyon fog nőni és szintén széles merev levelei lesznek, ami nem hajlik, és nem tud elterülni kis aksiban, tehát csinyán a carboval, és nagyon hajt is tőle.

Kálium nem sok kell, kisebb aksiban talán heti 2x1ml felrázott profito maximum.

54 literben példa a hátsó falra teheted [link]

Ez most felszámolás alatt van, a xiphok már az én akváriumomba vannak, ez volt a karanténos akváriumunk, a gyerekek csinálgatták, tehát ez nem az igazi, de meg tudod nézni hogy mutat.

[link]

2013. jún. 18. 09:20
 14/19 _.-Akv-._ ***** válasza:

Joci:

Én használok carbot is, meg van lilás csövem, de nekem így is csak vékony leveleket hoz :/

Van egy pár vastag levelem, amit még úgy vettem a boltban, de ami már szaporodott mind vékony, és csak felfelé nő.

2013. jún. 18. 11:16
 15/19 anonim ***** válasza:

Példa osram flora, vagy sylvania aqua star alatt nekem sem nőtt úgy.

Ami alatt így nől az már 7-8 hónapja az sylvania grolux 24w plusz 2x18w osram 6500k (865)

Némi profito, és carbo, és egy átlag 15mg/liter alatti nitrát szint.

Ettől 2 centi vastagok a levelek.

54 literesbe 1x15w kevés carbo, profito, ott 1-1,5 centisek a levelek, ezt a kicsi 6 éves rendezi, de most csere lesz 112 literesre neki, azért számolom fel.

120 literes ott 2x24 syl.. grolux, + 4x18w osram ott medvék a levelek de ott van co2 meg carbo is meg G A mac.. mic.. az a nagyobbik lányom csinálgatja.

2013. jún. 18. 11:32
 16/19 anonim ***** válasza:

"_.-Akv-._ válasza:Joci:

Én használok carbot is, meg van lilás csövem, de nekem így is csak vékony leveleket hoz :/"

Én egy kicsit vastagabbra engedem mindig a nitrátot, és adok káliumot is. Lehet nálad nincs annyi nitrát a vízben.

Káliumot azt profitóval oldom meg.

2013. jún. 18. 15:56
 17/19 _.-Akv-._ ***** válasza:
Profitot is használok :
2013. jún. 18. 16:06
 18/19 anonim ***** válasza:

"_.-Akv-._ válasza:Profitot is használok :"

Akkor nem tudom nálad mi lehet, emlékszek 3 hónapja is felvetődött hogy nálad nem nő úgy, lehet jó fajtát fogtam ki, nem tudom, nálam mint a tarack úgy nől, néha ez a problémám is vele.

2013. jún. 18. 18:18
 19/19 _.-Akv-._ ***** válasza:

Régen még csak nem is szaporodott, most szaporodik, de nem vastag.

Mindegy, már ez is előrelépés :-)

2013. jún. 18. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!