Honnan lehet csigaházat szerezni?
Gondolkozok csigasügeres akváriumon, addig oké hogy erdőben lehet találni, de 40 darab nagyon soknak tűnik :/
Meg mivan, ha előttem egy másik akvarista már összeszedte? xD
Merre laksz?
Ha sürgős, nem szóltam. De ha ráérős a dolog, akkor elkezdhetem neked gyűjtögetni.
Gyomlálás, gereblyézés, kertrendezés közben elég gyakran találkozok üres csigaházakkal. Mindig vigyázok rájuk, mert azt hiszem élő, aztán mikor kézbe veszem, látom rég üres... Eddig a tüzelnivaló között landoltak.
Mondjuk leginkább tavasszal bukkanok rájuk, ahol a legtöbben vannak, ott akkor szoktam motoszkálni.
Leginkább nagy éticsiga házakat látok, de kisebbek is előfordulnak.
Nem,ilyen rövid határidővel nem vállalom. :-)
Amúgy olyan helyen keresgéljetek az erdőben, ahol van friss zöld aljnövényzet. Nedves fű, vagy ibolya levelek...
Hát az élő csigák ilyen helyeken szeretnek lenni, és nem a száraz avarban. A halottak, szóval az üres csigaházak is ilyen területek mellett, vagy azok alján akár félig a talajba szorulva vannak...
Persze máshol is találni őket, mert pl vannak madarak, amelyek elhurcolják őket, és ha kieszik belőle a csigát, akkor elejtik bárhol a házat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!