A Sera O2 tesztet hogyan kell használni?
Vettem Sera O2 tesztet és azt írja a leírás, hogy a pohárka alsó széléig töltsem vízzel.
Jelölés csak kb. a feléig van 20 ml-ig.
Most akkor mit jelent az alsó széléig töltés?
Milyen halaid vannak?
O2 teszt szerintem is fölösleges.
Nitrit,Nitrát,PH,KH,GH rendben van?
Észrevettem, hogy az ezüst Molly-k szinte állandóan pipálnak, Nitrit 0(nulla), nitrát kb. 12,5 mg/L. Valahogyan leteszteltem az oxigénre a vízet és elég alacsony szintet mutatott a teszt. A másik akviban megy egy levegőztető is és abban teljesen normális szintet mutat az O2 teszt.
Az alacsony oxigénes vízet(112L-es akvi) egy Tetra EX1200 fodrozza elég erősen(növények is mozognak), de úgy látszik, hogy ez kevés.Vízhő 25-26 fok.A többi hal csak igen ritkán,vagy nem is pipál.
Tehát,szerintetek mit jelent a pohár alsó széle a leírásban?
Nem kevés. Nálam egy EX700 fodroz, és sok éve elég. Sügereim vannak, amik kimondottan oxigénigényesek. Ha nem vagy túltelepítve, a mollyddal más bibi lesz.
Fotózd már le azt a pohárkát, esetleg a leírást. Így nem tudok rá mit írni, látnom kéne.
Az biztos, hogy van benne bőven hal, de ezért van növény is bőven, na meg a szűrő is nagy kapacitású.
A kép:
Gyakorlatilag ugyanilyen, csak az O2 tesztnél műanyag és átlátszó, nem tejfehér.
Azt írja a leírás, hogy a mérendő vízből az alsó széléig töltsük fel az üvegcsét( nem is üveg ), majd adjunk hozzá 6 cseppet az 1-es oldatból, utána pedig a 2-es oldatból és az oldat színe megadja a színskálán levő színek alapján az értéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!