Mi baja lehet a holyagos vizikelyhemnek, mert folyton sargulnak meg a levelei es elrothadnk?
Nagyobb algaevő, esetleg csiga nem rongálja? Ajzat menyire tömör tudnak haladni a gyökerek? Fénycsöveket nem cseréltél mostanában? Esetleg keress gondolatban valami változást az elmúlt 7 évhez képest. A fény bőven elég gondolom a víz felszínen vannak.
Lehet meg kellene csak lazítani a gyökereket vagy átültetni.
Csak meglesz a hiba "mar csak ugy tudom a halakat etetni ha esetleg nem tolom felre valamivel a leveleit" az alsó levelek gondolom nem kapnak elég fényt, ezért mennek tönkre, én nem szeretem ezt a növényt kidobtam az összeset pár éve és váltottam vallisneriára, azt jobban kordába lehet tartani.
Én ami nem fért el metszettem egész alul levágtam ritkább legyen, de volt olyan hogy nem volt időm és félig lett vele a 200-as aksi, nem hogy etetni nem tudtam, megfolytja az egész akváriumot szinte csak belőle állt.
Ha meg a fölsők is mennek tönkre akkor "Neon cső az volt cserelve amikor ki égett az előző." nem írtad mikor volt ez, lehet nem akvarisztikai lett betéve ha azóta mennek tönkre.
Ha az se ludas akkor berohadtak a gyökerek, letömörödött az ajzat, más tippem nincs.
Nálam a vallisneriának simán elég a 15w pilács, az részt amit nem fed annyira a vízfelszínből megerősítettem kompakt égőkkel, meg egy 24W os fénycső került előre a front üveghez mivel van alatta több növény, a vallisnériát áramlattal a hátsó falnál tartom. Neki sok a 15w feletti világítás úgyhogy én felosztottam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!