Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi baja lehet a holyagos...

Ilyes levente54 kérdése:

Mi baja lehet a holyagos vizikelyhemnek, mert folyton sargulnak meg a levelei es elrothadnk?

Figyelt kérdés
2013. máj. 30. 18:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sárgulnak akkor az lehet kálium hiány is, ha vannak halak akkor nitrát mentes tápoldat kellene pl: easy life profito abba micro elemek vannak meg kálium.
2013. máj. 30. 20:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Bár fene tudja, kálcium is lehet ha rothadás, az is van a profitoba. Én egy csepp easy carbot is szoktam adni, csak akkor sokat kell metszeni.
2013. máj. 30. 20:30
 3/11 Pendulum92 ***** válasza:
Kevés fény is lehet.
2013. máj. 30. 20:37
 4/11 YourDestiny ***** válasza:
Ha már a hólyagos vízikehely sárgul és rothad, akkor nálad óriási problémák lehetnek. Az egyik legigénytelenebb növény mind fény, mind tápanyagok szempontjából. Simán elég neki az, amit a heti cserés csapvízzel juttatsz az akváriumba. Írnál egy keveset a tartási körülményekről? Mióta van meg a növény?
2013. máj. 31. 14:57
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom de meg ilyen soha sem volt mar majdnem 7 eve van belole de azota nem tortent meg vele ilyen. 6 gyoker van belole,szoktam neki novenytapsot adni, feny az 2x 8wattos neoncso es 20-24 fokos szokott lenni a viz.Belso szurom van ,legalabb minden nap egy fel napot vannak bekapcsolva a neoncsovek es kb ennyi.
2013. máj. 31. 15:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Nagyobb algaevő, esetleg csiga nem rongálja? Ajzat menyire tömör tudnak haladni a gyökerek? Fénycsöveket nem cseréltél mostanában? Esetleg keress gondolatban valami változást az elmúlt 7 évhez képest. A fény bőven elég gondolom a víz felszínen vannak.

Lehet meg kellene csak lazítani a gyökereket vagy átültetni.

2013. máj. 31. 16:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincs se algaevo se csiga . Az ajzat az olyan kb. 2 ujnyi , nem nagyon akarok cserelni mert a tobbit meg eszik a halaim.Jah es meg van ket gombmoham.Neon cso az volt cserelve amikor ki egett az elozo.
2013. máj. 31. 18:17
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani hogy nagyon elszaporodtak , mar csak ugy tudom a halakat etetni ha esetleg nem tolom felre valamivel a leveleit . En azt gondolom hogy csak cserelodnek a levelek szerintetek???
2013. máj. 31. 18:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Csak meglesz a hiba "mar csak ugy tudom a halakat etetni ha esetleg nem tolom felre valamivel a leveleit" az alsó levelek gondolom nem kapnak elég fényt, ezért mennek tönkre, én nem szeretem ezt a növényt kidobtam az összeset pár éve és váltottam vallisneriára, azt jobban kordába lehet tartani.

Én ami nem fért el metszettem egész alul levágtam ritkább legyen, de volt olyan hogy nem volt időm és félig lett vele a 200-as aksi, nem hogy etetni nem tudtam, megfolytja az egész akváriumot szinte csak belőle állt.

2013. máj. 31. 19:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha meg a fölsők is mennek tönkre akkor "Neon cső az volt cserelve amikor ki égett az előző." nem írtad mikor volt ez, lehet nem akvarisztikai lett betéve ha azóta mennek tönkre.

Ha az se ludas akkor berohadtak a gyökerek, letömörödött az ajzat, más tippem nincs.

Nálam a vallisneriának simán elég a 15w pilács, az részt amit nem fed annyira a vízfelszínből megerősítettem kompakt égőkkel, meg egy 24W os fénycső került előre a front üveghez mivel van alatta több növény, a vallisnériát áramlattal a hátsó falnál tartom. Neki sok a 15w feletti világítás úgyhogy én felosztottam.

2013. máj. 31. 19:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!