Ha egy hal öreg annak vannak látható jelei mik az esetleges tünetek?
Hát biztos halanként változó.
A vitorlásomnak az volt a tünete, hogy utolsó fél évben a ricciával játszott egész nap, ami keringett a vízen. Feltűnt, hogy nem lehet elvonni a figyelmét róla.
Teljesen rákattant és más nem is érdekelte.
A botiám meg pl már nem volt olyan játékos, és olyan vehemes. Kicsit komótosabb, lassabb lett a mozgása, kicsit vaskosabb lett a teste, de ő legalább nem hülyült meg. Azért még a kajára ugyanúgy jött, meg ugyanúgy felismert engem is, mint régen.
Hát a vitorlás az nem, az már rám se nézett, és a többi halra sem.
A halak életkora nagyon változó, ugyanolyan hal élhet kereskedés+ 1 évet, de élhet nyolcat is. Ez a körülményektől függ. Tehát ha elhozol egy 3 éves törpe gurámit az élhet nálad akár 5 évet is, de lehet csak 1 évet él nehéz megmondani.
Nálam tavaly pusztult el törpe, szerintem öregségben, jelei, nem volt olyan aktív kajaosztáskor, sokat gubbasztott, utána hetekig alig evett, majd egyáltalán nem, láttam hogy ez lassan vége, külön tettem kapott egy jó szűrőt, pár gazat, a megszokott vizével töltöttem fel, kapott egy kislányt, de nem nagyon keltette fel már az érdeklődését pár nap és hali.
Az alom testvére még mindig aktív, németből van, kifejletten kaptam talán 3 éve őket.
Nálad minden full, a vizet is lágyítod úgyhogy hosszú életük lehet. De egyedenként változik hogy mennyi.
A kis csapathalaknál, viselkedésből nem tudom megmondani hogy öregek e vagy sem, csak a méretükről lenne sejtésem.
Gurámim meg még sosem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!