1 hete telepítettem újra az akváriumomat. Mindent a szokott módon csináltam, akavicsot jól átmostam. A víz azonban még mindig opálos. Most tettem bele először dekorkavicsot amit állatkereskedésben vettem. Lehet, hogy az a baj? Nem is akváriumba való?
Figyelt kérdés
2009. okt. 5. 20:28
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy pontosan mit takar ez a dekorkavics, de eleve nem szerencsés 2mm-nél nagyobb szemcseméretű dolgokat aljzatnak használni akváriumban. (Nem tisztul.)
Ha egy-két centis színes kavicsról van szó, akkor azok engedik a színüket...
G.
2/5 anonim válasza:
Szerintem a kaviccsal semmi baj. Nekem is volt már ilyen és rájöttem miért: az akvárium belső falán nagyon vékony sárgás réteg keletkezett. Ez volt az oka.
3/5 anonim válasza:
Az előző vagyok. Vagy a vízzel van gond.
4/5 anonim válasza:
én azt tanácsolom,ha van egy régi fazekad,tedd bele a kavicsokat,főzd át újra(2-3x-or)várd meg amíg kihül majd tedd vissza őket ha még mindig olyan lesz nem tudom mi lehet.
5/5 Hfghnrxhx válasza:
Nekemis ugyan ez van! És az üveg falán is van olyan fehéres"nyálka"szerűség. Azt simán egy darab szivaccsal ledörzsölöm és annyi,de a vizem nekem is opálos sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!