Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumomban ha felkapcsolom...

Akváriumomban ha felkapcsolom a világítást, a halaim elbújnak . Miért?

Figyelt kérdés
Pedig már 1 évesek , és most az utóbbi 2 hétben vettem ezt észre . Ma már azt csináltam,nem is kapcsoltam fel nekik.De ez se mehet így mindig.
2013. máj. 26. 00:07
 1/8 Pendulum92 ***** válasza:
100%
Ha egyébként sötét volt, és hirtelen kapcsoltad fel, akkor normális. Mekkora akvárium, milyen világítás?
2013. máj. 26. 00:17
 2/8 bamboochatheone ***** válasza:
100%
Pontosan milyen halak? Milyen fénycső, mekkora akvárium, milyen szűrő, milyen gyakran van vízcsere?
2013. máj. 26. 00:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez egy ELITE 54L akvárium.

Délután akartam felkapcsolni nekik,akkor még a szobában nem volt teljesen sötét. :/

Az akváriumban 6 guppi van és 1 algaevő.

Részleges vízcsere majdnem 1 hete volt.

2013. máj. 26. 00:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Szórj valami úszónövényt a tetejére, ami kicsit árnyékol. Békalencse, vagy Limnobium laevigatum (békatutaj féleség)
2013. máj. 26. 00:52
 5/8 bamboochatheone ***** válasza:
Igen, én is egy picit több felszíni növényt tudnék ajánlani. Ajánlom még a fodroslevelű vizikelyhet(Cryptocoryne aponogetifolia) mert ő is szépen tud árnyékolni és elég igénytelen növény.:)
2013. máj. 26. 01:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Az úszó növényekkel csak óvatosan, ha 15 watt világít az aki fölött, akkor nem ajánlom.

Teljesen leárnyékolja az egészet, és a többi növényt kicsinálod vele.

Egyébként se a fény zavarja őket, hanem hogy nem tudnak hova bújni.

Tehát lehet fényesség, csak magas növények kellenek. Amik felérnek a vízfelszínig.

Ha lesznek, akkor sem fognak állandóan közéjük bújni, mert biztonság érzetet ad, nem lesznek olyan stresszesek, és bátrabban fognak úszkálni.

Tegyél bele vallisneriát, (americana, vagy spiralis) az talán megél 15 watt alatt meg jó magas is. A crypto. is jó.

2013. máj. 26. 07:42
 7/8 A kérdező kommentje:
Oké,köszi a válaszokat !!!!
2013. máj. 26. 09:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem csak nincs rendszer az egészben. A halak többet vannak sötétben mint világosban. Nincs búvóhely, és minden akkor történik mikor eszetekbe jut.
2013. máj. 26. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!