Az Anubiasom levele tiszta fekete mintha tetűs lenne! Mi lehet a baj? Mit tudnék tenni?
vizel nagy nehezen a körmömmel letudom mosni de mindig vissza tér. kezdet hajtani a növény de nem sikerült neki ...
Köszi a segítséget!
Szerintem ecsetalgás lehet, és azt úgy kb semmivel nem írtod ki.
Csak ha az egész akváriumot szétszeded és hipós szivaccsal kimosod, majd leöblíted vízzel.
Magát az anubiast egy 20%-os hipós vízbe lógatod 2 másodpercre, és jól leöblíted.
A szűrőt is kimosod hipóval.
De a halakban még akkor is ottmarad az alga spóra, meg a vízben.
Utána aktiv szenet kell rakni a szűrőbe. Mondjuk így egy fél évig nem fog visszajönni, aztán majd lehet hogy megint előkerül.
Vagy azt is lehet, hogy teljesen lekapcsolod a lámpát, úgy kevésbé szaporodik az ecsetalga, és veszel zebracsigákat, amik megeszik a kis ecsetalgákat, de ők nem esznek sokat. Ha nincs fény, lehet hogy előbb utóbb megeszik mindet, de nem biztos. Főleg ha más kaját is kapnak.
Köszi! de nem ecsetalga
kb így néz ki a növény csak kisebb pöttyben és több! nem tudom mi lehet vízi tetű van ?
Azt nem tudom, mert a szárazföldi tetveket mérgekkel írtják, de nem hiszem hogy az jót tenne a halaknak.
Kérdezd meg egy akvarisztika boltban, hátha van rá ötletük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!