80l akváriumban a szűrő teljesítményének (l/h) mennyinek kell lennie?
Na most erre a szűrő teljesítményre kipattant a fejemből egy magyarázat.
Van két 1200w-os porszívó, egyiknek 1 liter a porzsákja, a másik egy takarító gép 10 literes porzsákkal.
Melyikkel könnyebb rendbe tartani a lakást?
Ugyanaz a helyzet a szűrőknél is, mint a porszívóknál, a nagy szűrőfelület a lényeg.
"Pusisz válasza:B.joci biológiai szűréshez jó a példa.."
Nem tudom mit akarsz ezzel mondani, én a kérdezőnek írtam egy egyszerű hasonlatot hogy nem a teljesítmény számít hanem a szűrőfelület.
Egy akváriumban a biológiai szűrőben kialakul az optimális áramlás mindenféleképp, (kb 10cm/s vízoszlop emelkedés) ahogy a szűrőanyagok tömődnek, bármit csinál az ember. Mellé kell tenni egy optimális áramlást hogy ne koszolódjon az ajzat, nálam ennek az áramlásnak a vége úgy van belőve hogy a külső szűrők kosarához menjen. Megmondom őszintén soha nem használtam még ajzat porszívót 2007 óta biztos hogy nem, előtte talán rémlik. Azért van a kerámia alul hogy az iszapolja a külsőben a koszt, szóval én a brutális áramlások híve vagyok. Nem szeretem ha a belső áramoltató szedi össze, nem is úgy állítom be őket.
Én aquael szökőkút pumpákat használok, nekem ezek beváltak. (csendes, nehezen tömődik, strapabíró)
A halak nem küzdenek, a szűrő teljesítménye 450l/h.
Kisebb, 3 hónap körül lévő halak sem küzdenek.
Most kedves kérdező, neked ahhoz hogy tisztább legyen a vized egy nagyobb szűrőfelületű szűrőre van szükséged, a szűrőben levő, kialakuló baktériumok ártalmatlanítják a halaid ürülékéből származó káros anyagokat.
Ehhez használhatsz nagyobb szűrőfelülettel rendelkező bővíthető, modul rendszerű belső szűrőt erre javasolták neked a JBL crystalprofi I100-as szűrőt, ez egy remek csendes jó minőségű, 4-év garanciás szűrő.
Ha ettől többet akarsz, még jobb szűrést, akkor itt az említett külső szűrő: [link]
De a külsőhöz meg kell tartanod a jelenlegi aquael szűrőd is az akváriumban mivel a külső szűrő nem nyújt elég keringést azt arra használjuk hogy a víz egészséges legyen.
Hogy hány hal fér bele, az relatív, kérdés hogy pontosan menyi van jelenleg.
Egy 80 literesbe mehet mondjuk jó belső szűrés mellett egy 6 fős talajlakó csapat, és egy 10-12 fős kisebb halakból álló csapat.
Ha külső szűrő van akkor példa lehet még 2 darab karakteresebb hal melléjük kifejletten 6-7 centis, lehet példa törpe gurámi is.
Jelenleg rengeteg hal van, mert túlszaporodtak. Platti, neonhal, szifó, botia, a legtöbb hal ebből még nem érte el a 6 hónapos kort.
Szifó-6 db
Neonhal-7 db
Botia-2 db
Platti-5 db
Tudom ez sok, de nem tudok megválni egyiktől sem
Halat semmiféleképp ne vegyél, a xipho ha mexikói kardfarkú piros színű akkor annak nagyon kicsi lesz a 80 liter
A Botia remélhetőleg nem öves díszcsík mert az 20-30 centis lesz. Amit a tag a kezébe fog az épp csak ivarérett még nem kifejlett.
Erősebb szűrő mindenféleképp kell, de látom plattit is írtál, tehát akkor mexikói kardfarkú a xipho, azoknál meccs is lesz a hímek között ekkora helyen.
Botiából több faj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!