Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 80l akváriumban a szűrő...

80l akváriumban a szűrő teljesítményének (l/h) mennyinek kell lennie?

Figyelt kérdés
Ha nagyon jó a szűrés, (óránként több, mint 1000l) akkor hány hal fér bele? Esetleg külső szűrőből tudtok írni jó teljesítményűt (teljesítményen a szűrést értem, a l/h)?

2013. máj. 22. 20:12
1 2
 11/20 Pendulum92 ***** válasza:
Mondjuk igen, van nála olcsóbb mechanikaira.
2013. máj. 23. 20:53
 12/20 Pusisz ***** válasza:
Én 100 literesbe használtam Aquael Fan2Plus-t, nem volt tökéletes, pedig ajánlották. DE! Raktam mellé egy házilag barkácsolt külsőt (PVC cső...stb) kb 15 literes 10 liter szűrőanyaggal. A víz kristálytiszta, pedig van benne hal bőven, ami termelje a mulmot. Heti 15% vízcsere, 2 havonta szűrőtisztítás. A fizikai szennyeződésekre nagyon is jó a Fan2-es. Azért ne vegyél másikat. Ha tudsz használj valamilyen külsőt mellé és tuti lesz.
2013. máj. 24. 19:13
 13/20 anonim ***** válasza:

Na most erre a szűrő teljesítményre kipattant a fejemből egy magyarázat.

Van két 1200w-os porszívó, egyiknek 1 liter a porzsákja, a másik egy takarító gép 10 literes porzsákkal.

Melyikkel könnyebb rendbe tartani a lakást?

Ugyanaz a helyzet a szűrőknél is, mint a porszívóknál, a nagy szűrőfelület a lényeg.

2013. máj. 25. 16:09
 14/20 Pusisz ***** válasza:
B.joci biológiai szűréshez jó a példa, de a mulmot összefújni az áramlattal...? hmm, ott a nagy szűrőfelület telerakódik és nagyon lecsökken a teljesítmény. A mulm meg marad ahova esett. :)
2013. máj. 25. 17:10
 15/20 anonim ***** válasza:

"Pusisz válasza:B.joci biológiai szűréshez jó a példa.."

Nem tudom mit akarsz ezzel mondani, én a kérdezőnek írtam egy egyszerű hasonlatot hogy nem a teljesítmény számít hanem a szűrőfelület.

Egy akváriumban a biológiai szűrőben kialakul az optimális áramlás mindenféleképp, (kb 10cm/s vízoszlop emelkedés) ahogy a szűrőanyagok tömődnek, bármit csinál az ember. Mellé kell tenni egy optimális áramlást hogy ne koszolódjon az ajzat, nálam ennek az áramlásnak a vége úgy van belőve hogy a külső szűrők kosarához menjen. Megmondom őszintén soha nem használtam még ajzat porszívót 2007 óta biztos hogy nem, előtte talán rémlik. Azért van a kerámia alul hogy az iszapolja a külsőben a koszt, szóval én a brutális áramlások híve vagyok. Nem szeretem ha a belső áramoltató szedi össze, nem is úgy állítom be őket.

Én aquael szökőkút pumpákat használok, nekem ezek beváltak. (csendes, nehezen tömődik, strapabíró)

2013. máj. 25. 17:43
 16/20 Pusisz ***** válasza:
Milyen teljesítménnyel éred el a megfelelő áramlást az akiban, és milyen hosszú az akvárium? A halak nem küzdenek nagyon? :D
2013. máj. 25. 19:16
 17/20 A kérdező kommentje:

A halak nem küzdenek, a szűrő teljesítménye 450l/h.

Kisebb, 3 hónap körül lévő halak sem küzdenek.

2013. máj. 25. 21:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Most kedves kérdező, neked ahhoz hogy tisztább legyen a vized egy nagyobb szűrőfelületű szűrőre van szükséged, a szűrőben levő, kialakuló baktériumok ártalmatlanítják a halaid ürülékéből származó káros anyagokat.

Ehhez használhatsz nagyobb szűrőfelülettel rendelkező bővíthető, modul rendszerű belső szűrőt erre javasolták neked a JBL crystalprofi I100-as szűrőt, ez egy remek csendes jó minőségű, 4-év garanciás szűrő.

[link]

Ha ettől többet akarsz, még jobb szűrést, akkor itt az említett külső szűrő: [link]

De a külsőhöz meg kell tartanod a jelenlegi aquael szűrőd is az akváriumban mivel a külső szűrő nem nyújt elég keringést azt arra használjuk hogy a víz egészséges legyen.

Hogy hány hal fér bele, az relatív, kérdés hogy pontosan menyi van jelenleg.

Egy 80 literesbe mehet mondjuk jó belső szűrés mellett egy 6 fős talajlakó csapat, és egy 10-12 fős kisebb halakból álló csapat.

Ha külső szűrő van akkor példa lehet még 2 darab karakteresebb hal melléjük kifejletten 6-7 centis, lehet példa törpe gurámi is.

2013. máj. 25. 22:10
 19/20 A kérdező kommentje:

Jelenleg rengeteg hal van, mert túlszaporodtak. Platti, neonhal, szifó, botia, a legtöbb hal ebből még nem érte el a 6 hónapos kort.

Szifó-6 db

Neonhal-7 db

Botia-2 db

Platti-5 db

Tudom ez sok, de nem tudok megválni egyiktől sem

2013. máj. 26. 19:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Halat semmiféleképp ne vegyél, a xipho ha mexikói kardfarkú piros színű akkor annak nagyon kicsi lesz a 80 liter

A Botia remélhetőleg nem öves díszcsík mert az 20-30 centis lesz. Amit a tag a kezébe fog az épp csak ivarérett még nem kifejlett.

[link]

Erősebb szűrő mindenféleképp kell, de látom plattit is írtál, tehát akkor mexikói kardfarkú a xipho, azoknál meccs is lesz a hímek között ekkora helyen.

Botiából több faj van.

2013. máj. 26. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!