Ez a belső szűrő nagyon gáz? (DIY gyártmány)
Akvárium: 70-liter
Lakók: 4db törpesügér, 2db csiga,
Kellékek: Aquael 650l/h 2dl szivacs
Kb 0.6 liter siporax
0,4 liter használt szivacs
0,5 liter (2méter) raschel zsák
jégkrémes doboz, valami doboz talán vérnyomásmérőé, gumi tapadók, porlasztó adapter, befőttes gumi.
A piros gombot elfelejtettem lefesteni feketére, majd 1-2 hónap múlva ha takarítom akkor sort kerítek rá.
Vagy tegyem vissza ezt? [link]
Ez volt előtte.
Van két gyári külsőm is, a "barkács" rész zavarja, az inkább az akváriumon belül legyen.
Haveroknak szoktam gyártani mindenfélét inkább.
# 12/12
Persze ez is egy nézőpont, de az ilyen és ehhez hasonló ötletek könnyítik meg azoknak az akvárium berendezést akiknek esetleg nem vaskos a pénztárca, vagy ebben a sz.r munkanélküli világban szeretnének profibb szűrést a jelenlegi helyett, vagy azt kiegészíteni. Esetleg kicsit olcsóbban gyönyörködni a saját kezük által elkészített, berendezett, akváriumban.
Segítség gyanánt dobtam ezt nekik fel, a hátsó szándékom fentebb taglaltam.
"cigány munka. barkácsolni nem ilyeneket kell! Vedd meg és annyi...barkácsolj akvárium bútort.."
Nem mindenkinek telik arra, hogy csak úgy megvegyen ilyen-olyan szűrőt... miért ne lehetne barkácsolni is, ha az ugyanolyan jó, mint a gyári, főleg a töredékének befektetése által.
A tálcásnál átáramlik a siporaxon a víz, vagy csak elfolyik mellette? Nem mindegy szerintem, és ezt nem tudom kivenni a képből.
Csináltam olyat egyszer, hogy egy flakonba raktam perlonvattát, aljára fúrtam lukat, és ráhúztam a szűrőre, tehát átfújtam rajta a vizet. Az porfelhőt eltüntetni jó volt, mondjuk másra nem nagyon.
Hja vagy a tálcából szívja a vizet, asszem felfogtam.
Végülis jó :)
Végül is van ez a 4. kép [link]
A szűrő egy zárt fagyi dobozban van, az nem látszik de befőttes gumival is át van fogva, a doboz alján vannak fúrva 12-es lukak azon megy be a dobozba a víz, ami a fagyison kívül van az a mechanikai szűrőanyag.
A külső fekete dobozban halmozódik fel a mulm, a képen is látszik nem legalulra fúrtam a beáramló nyílásokat, van a fekete doboz alján egy kb 4 decis rész ahova leiszapolódnak a dolgok, ha emelem ki nem zúdul vissza a vízbe kosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!