Nekem van Amanda lazacom és az egyiknek teljesen nincs farok úszója miért történhetett tegnap vettem és ilyen fehér színű az a rész túl fogja élni vagy nem?
Nem biztos, hogy túléli, egyelőre a többit figyeld, nehogy másokon is elkezdődjön!
10-ből 1 még "belefér" , tekintve a mostani sokszor elég silány kínálatot. De ha nagyobb baj van, az egész állomány oda lehet! Ha terjedést látsz, azonnal el kell kezdeni kezelni.
A fehérség gombásodásra utal.
Hát igen, várható volt.
Figyeld a többit!
És közben keresgélj a neten, mi lehet ez, hogy ha a többin is jelentkezik, el tudd kezdeni kezelni.
Nem tudom mi lehet. Uszonyrothadásra gondoltam első körben, de az pontylazacokra annyira nem jellemző. Attól még lehet az...
A fehérség szinte biztos, hogy penész, de a penész egy másodlagos fertőzés is lehet (legtöbbször az is) nyílt sebeken telepszik meg. Szóval ilyen értelemben a penész is csak tünet.
Parazita fertőzés is esélyes, az is megtámadhatta az uszonyát!
Minden esetre a szűrésre nagyon figyelj oda, hogy tökéletes vízminőséged legyen, és minőségi kajával etess!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!