300 Wattos fűtő mennyit fogyaszt?
Ennyiből biztos nem lehet megmondani hogy mennyi idő alatt hül le egy ekkora víztömeg, mert elég sokat számít az is, hogy mekkora a szabad felülete, ahol hűlni tud.
Letakarva lehet hogy csak egy félórát fűtene össz-vissz éjjel, nappal pedig elég lenne neki a lámpa hője is, hogy megtartsa a meleget.
Nyitottan nyilván többször kapcsolna be a fűtő.
Mondjuk 3 óránként 10 percre, most csak mondtam valamit, de ezt nem tudnám megmondani pontosan.
Ezt így nem számolod ki, hacsak valakit elé nem ültetsz 24 órára. De egyébként saccoljuk meg, hogy megy napi 4-5 órát. Annyit szerintem fog, mert a 320 literbe alig-alig elég. Legyen 4 óra. 300W x 4h x 30nap / 1000 = 36 KWó
Ha mondjuk 1 KWh ára 50 forint, akkor ez havi 1800 forintot jelent.
Ne vegyél mellé másik fűtőt. Kicsit sokáig fog fűteni, de megbírkózik vele. Akkor lenne gond, ha 18-20 fokos helységben kéne folyamatosan 26-on tartania a vizet.
Miért hagyd így? Egyszerű. Ha teszel mellé egy másik fűtőt, hamarább felfűti a vizet, már ha a két fűtő termosztátja nagyjából egyáltalán megegyezik. Valószínűsítem, hogy lenne beállítási, hőfokérzékelési különbség. Másrészt hiába lenne rövidebb a meló, már több Watt dolgozna az akváriumban, így ha arányt számolsz, ugyanott vagy. A fogyasztás nem lesz több, de kevesebb se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!