Mit csináljak, hogy az akváriumban megmaradjanak a vízi növények?
Vegyél anubiast és gömbmohát
Ezek alacsony fénygényű növények. Nem kell elültetni őket.
Az anubiast csak kösd damillal egy kőhöz, hogy ne repüljön fel, ne ásd el a zöld gyökerét. Az sem baj ha nem tápozod.
A fényigényes növények általában világoszöldek-
1 fénycső alatt megbarnulnak és lehullik a levelük. Ezeknek erősebb világítás kell (2 fénycső).
Ha táphiányuk van sárgulni kezdenek. Én ilyen táptablettát szoktam használni, benyomkodom a gyökerükhöz havonta egyszer: [link]
Ezen kívül néhány növény nem szereti a kemény csapvizet. Ha öntesz hozzá egy flakon ioncserélt vizet, már jobban érzik magukat.
------------
Viszont az anubias féléknek 1 fénycső is elég, tápozás sem kell, vagy csak nagyon ritkán.
Nagyon köszönöm, valószínű táphiányos, mert megsárgult az összes levele. Nem tudom milyen fajta, úgy néz ki, mint egy nagy fűcsomó. Ezek szerint nem kell föld? Elég a kavics.
De veszek olyan növényeket, amit ajánlottatok.
Lilaeopsis fűnek ilyen hullámos levelei vannak, ez gyorsan sárgul ha nem kap tápot.
Nálunk lehet kapni pl folyékony növénytápok közül Easy-life profito-t, azt lehet használni.
Nálatok nem tudom miket árulnak, de menj be halas boltba, kérdezd meg, hogy milyen vizinövény tápok vannak.
----------
Acorusnak meg hideg víz kell. Ennek ilyen sötétzöld és egyenesek a levelei: [link]
Ez nem marad meg ilyen 24-26 fokos trópusi meleg vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!