Mit tarthatok sziámi harcoshal (betta) mellett?
Én igazából talajlakókat javasolnék mást nem,páncélos harcsákat, ha kisebb az akvárium akkor törpe páncélosokat.
Só az inkább indokolt esetben javasolt, én az elején szoktam rakni a beállításnál halak nélkül, van aki mindig tesz, egy macera van a halak rárabolnak és megeszik mire leérne a só, tehát fel kell oldani a vízbe. Mint mondtam ahány ház annyi szokás.Én nem szoktam tenni.
Akvagurun így vélekednek:
"Egy csipet só minden akváriumba kell
A sózás valóban alkalmas a nitrit és nitrátmérgezés hatásainak csökkentésére. De ha ennek a két mérgezésnek a veszélye fennál, akkor már alapvetően rosszul csinálunk valamit. Egészséges akváriumban ez nem lehet probléma, így a sózás sem előnyös. Ráadásul a lágy vizet kedvelő halaknak nem is tesz jót, ezért csak kúraszerűen sózzuk az akvárium vizét parazitás betegségeknél. Egyes halfajok valóban szeretik, ha egy kicsit sós a vizük, de általánosságban inkább kerülendő szokás."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!