Le lehet világítani normálisan 80 cm mélyre t5 ös csövekkel?
Pl ilyen armatúra menne bele.
Vagy ilyen, csak ezzel már félek az algától, meg co2 is kéne.
Szerintem az qrvasok!
De ahogy gondolod, legfeljebb nem világítasz annyi ideig.
Én biztos, hogy a 4×70 watt mellett döntenék.
Egyrészt arányaiban kevesebb w/l fényerő kell egy nagyobb akváriumhoz, másrészt ha letekersz, és megnézed a fémhalogének teljesítményét, másfélszerese a kompakt izzókhoz képest a W/lumen arányuk:
Hable!
Azért az 1000 w, és a 70W között elég nagy a különbség, azon kívül a szem fájdalom, és a leégés nem az 1000w miatt volt, hanem az uv-a uv-b uv-c miatt.
Ezek az izzók pedig el vannak látva ezzel a védelemmel:
Annyi, hogy a greenaqua nem forgalmaz 70 wattosat, (bár meg lehet kérdezni őket) de ez:
Ugyanaz a gyártó,(GE) nem hiszem, hogy ne lenne rajta uv védelem. De ennek is utána lehet járni.
És akkor az egész akvárium világítására elég 4 db ilyen?
Elvileg nincs meghatározva, mennyinek kellene lenni.
A legnagyobb akvarisztikai fénycső gyártók, az önállóan használandó trópusi napfényes fénycsöveiket is ilyenre állítják be. Pl
De ha ez megnyugtat, akkor tegyél 3× 150 wattot ilyennel:
De ahogy már írtam is, felveheted a kapcsolatot a greenaqua-val és megkérdezheted őket, hogy 70 wattosban nem e tudnak szerezni 6500-asat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!