Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Segítségre lenne szükségem.90...

Csiki35 kérdése:

Segítségre lenne szükségem.90 l akváriun. Kb.12 hal.150l es belső szűrő. Szivacs es aktiv szen. Egy darab noveny. Viz tiszta. Es mefis a tetején az akvárium szelen vekony feher hab keletkezett. Miert?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. 90 l akváriun. Kb. 12 hal.

150l es belső szűrő. Szivacs es aktiv szen. Egy darab noveny. Viz tiszta. Es mefis a tetején az akvárium szelen vekony feher hab keletkezett. Tud valaki neken ebben segiteni miert.

2013. máj. 11. 15:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem kerülhetett bele vegyszer? Vigyázz ezzel.
2013. máj. 11. 16:28
 2/10 YourDestiny ***** válasza:
Valamelyik halad is művelhette. Milyen halak?
2013. máj. 11. 17:33
 3/10 anonim ***** válasza:
egy 90l-es akváriumhoz nem hiszem hogy elég egy 150l/h-s belső szűrő én inkább vennék eheim pickup-ot, a legnagyobbat úgy jobbb lenne!
2013. máj. 11. 23:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Vegyszer nem került bele biztosan. Egy guppi egy Sziámi három fekete molly négy lazac kettő szifu. De most mintha kicsit eltűnt volna. Tettem bele chirstal tablettat meg par fertőtlenítő folyadékot. Valamint lejebb vettem az oxigént is. En arra gyanakodtam inkább, hogy erősen sok oxigén mehetett bele. Es a porlasztoja nagyon finom.
2013. máj. 12. 07:09
 5/10 YourDestiny ***** válasza:

Sok oxigén? Ez egy hülyeség. Viszont ha fertőtlenítőt tettél a vízbe, akkor gratulálok... megcsináltad... az egyik legnagyobb hibát, amit lehetett. A komplett biológiai szűrésedet kinyírtad, így most foglalkozhatsz az ammóniábal. Nem ártana olvasgatni kicsit a biológiai körforgásról.

Az 150 literes szűrő pedig remélem nem egy 150 liter per órás, ahogy írják, de nem is egy Aquael FAN széria, mert az édeskevés, és még visszafogottan fogalmaztam.

2013. máj. 12. 09:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez a szürő nem elég 90 literes akváriumra. 400 l/órás elkelne. Nekem a 60 l-es egy 1100 l/ó viszi. Igaz hogy ehhez nem kellene ennyi de ha már van miért ne. Egyébként sincs tul szürt akvárium. Ha nagyobb a szürőkapacitás nem gond, a kicsi annál inkább.
2013. máj. 12. 13:20
 7/10 YourDestiny ***** válasza:
400 liter per óra is nagyon kevés, egyedül. Biológiai szűréshez ideális, és itt persze ne feledkezzünk meg a nagy szűrőfelületről. Viszont ha mechanikailag is szűrnie kell, a 400 l/h elveszik.
2013. máj. 12. 17:04
 8/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok segitséget .

a sok oxigén okozhat problámát. lásd itt.

[link]

kezd rendbe lenni a viz. egyelöre nem tudom mi segitett. probálom most vissza felé kiszűrni az okot.vissza rakom az aktív szenet stb.

2013. máj. 13. 04:25
 9/10 YourDestiny ***** válasza:
Akváriumi körülmények között nincs túlnyomó oxigénszint a vízben, ugyanis szűrővel, levegőztetővel nem lehet olyan magas szintet elérni, hogy az problémát okozzon.
2013. máj. 13. 08:15
 10/10 YourDestiny ***** válasza:
Mellesleg az aktív széntől is habosodhat a víz. Nálam volt már rá példa, hogy kissé kevesebb került egy szűrőbe a kelleténél, és az átáramló víz kocogtatta a darabkákat, amik ezáltal koptak. Természetesen kevésbé is volt tiszta a víz ezáltal. Szóval a rekeszt tömb meg szénnel, hogy véletlenül se legyenek képesek mozogni szemcsék a víz által.
2013. máj. 13. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!