Van egy JBL Cristalprofi i100-as belső szűrőm . Hogyan és milyen szűrő anyagokat helyezek el benne?
Figyelt kérdés
2013. máj. 11. 10:32
11/17 YourDestiny válasza:
"Akkor ugye éjszakára kikapcsolhatom a szűrőmet mivel ezek szerint biológiai szűrésre nem alkalmas a belső szűrő . Így feleslegesen ne fogyasszon energiát!!!!!!"
Nem. A belső szűrő is alkalmas biológiai szűrésre, csak más mértékben, mint egy külső szűrő. Mindkettő ellátja a mechanikai és biológiai szűrést egyaránt, csak az egyik ebben, a másik abban erős. Egy többrekeszes belső pedig egyáltalán nem rossz választás 100 liter alatti akváriumokba, ha megfelelő a szűrőtöltet. Biológiai szűrőanyaggal az i100 simán megfelelő például egy 80 literes akváriumhoz.
12/17 A kérdező kommentje:
Akkor végre valaki megírná hogy a három rekeszbe mit rakjak hogy a 72 literes akváriumomba megfelelő legyen a mechanikai és a biológiai szűrés ?
2013. máj. 11. 17:06
13/17 YourDestiny válasza:
Most írtam le. Az alsó rekeszben hagyd ott a szivacsot. A középsőbe és felsőbe vegyél pénztárcától függően Siporax Minit vagy Filterlith-et. A lényeg, hogy abba a két kosárba tegyél a rácshoz valamit (levágsz egy vékony lapot a szivacsból, vagy veszel préselt perlonvatta lapot), hogy a kosz ne jusson kosz a biohoz. Alulról meg védi ugye a szivacs. Az szűr mechanikailag is. Egyébként megjegyzem, hogy 72 litert még a gyári szivacsokkal is elvisz, ha nem egyszerre vannak tisztíve, és nincs elhanyagolva az akvárium. Természetesen ha viszont van keret bio cuccra, nagy előrelépés.
14/17 anonim válasza:
Amúgy szerintem nem kell szivacs lapokkal vacakolnod a rács előtt. Ha jobban megnézed, (és ha úgy van, mint az i80-asban) akkor igaz, hogy mindegyik rekesznek van szívófelülete, de le is vannak választva egy műanyag lappal, és a víz így az aljára juta, ahonnan majd áthalad a szűrőközegeken. (Lehet kicsit zavarosan fogalmaztam) Szóval szerintem elég, ha az aljában bent hagyod a gyári szivacsot, a felette lévő rekeszeket meg megtöltöd Siporax minivel.
15/17 YourDestiny válasza:
Na ezt nem tudom. Én netes képeket néztem, azok alapján nem láttam műanyagot, de ha valóban így van, nagy plusz pont.
16/17 A kérdező kommentje:
Lehet vásárolni gyári micro mec mini nevezetű töltetet ami egy rács szerkezetű kosárba van . Szerintem ez ugyanolyan mint a siporax mini . Ez a kosár körül sincs semmiféle szivacs a mechanikai védelem végett. Csak behelyezem a szűrő egyik rekeszébe és kész.
2013. máj. 12. 10:28
17/17 YourDestiny válasza:
A MicroMec se rossz szűrőanyag. A kosár viszont nem sokat véd. Akkor a kosarat vagy szűrőanyagot tedd be egy harisnyába, és jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!