Külső szűrő bekötés?
Ha nincs 3D hátterem akkor csak úgy be kell lógatni az akváriumba a külső szűrő végeit? Vagy adnak majd hozzá valami műanyag csövet, hogy fixen álljon? Ilyen képet találtam, csak nem értem, hogy akkor az a végén gumicső, vagy valami műanyag:
Külső szűrőt nem kell 1-2 hetente takarítani, elég 1-2 havonta.
Arra megy ki ez az egész hogy külső szűrőt főleg azért veszünk hogy a nitráttól szabaduljunk, példa növényes fórumokon nagyon sokan! panaszkodnak hogy kevés a nitrát nem nőnek a növények, erre nekik vissza kell szedni a siporaxból több szivacs kell vagy adnak plusz nitrogént, ha meg fordítva van akkor több siporax kell, és minél nagyobb a szűrőház és a szűrőtöltet annál nehezebb ezt kimatekozni.
Ne a liter/ órát nézd soha, hanem a vödör méretet, főleg a szűrő kosarak méretét, az a lényeg hogy menyi pénzből tudod megtölteni jó elosztásba.
Ha veszel egy 8-literes szurokősárú szűrőt, abba legalább 6 liter siporax kellene, az meg pénz, mivel ha több a szivacs fentebb leírtam már mi a hátránya.
Vagy ha nagy a szűrőtöltet akkor egy rakás kerámia gyűrű is lehet alulra, 2-3 liter siporax és 1.5 liter szivacs.
Az e900 mellett döntöttem, találtam a neten egy helyet ahol 25 e ft, és ebben a kiszállítás is benne van.
Ha meg lesz akkor mit kell javítani a gyári szűrőanyagon?
Na röviden, és összefoglalva.
neked kell
2-2.5.liter siporax és hozzá 1-5 liter szivacs, ha ezt rakod a külsődbe ez a baktérium felület, marad nitrátod amitől szépen nőnek a növények, ballasztba lesz az aerob és az anareob mivel kell nekik.
A többi haszontalan kerámia ami alul van és le ülepíti a hal ürüléket.
Ehhez keress vödörméretet, erre mondtam a JBL-be ez belefér.
Alulról megy a víz felfelé, alulra a gyári kerámia, rá egy gyári szivacs amit vele kapsz azt ráteszed a tetejére, 2.rekesz siporax, 3.rekesz siporax, fölső kazetta két darab gyári szivacs, a gyári szivacsok mellett van még két darab előszűrő is azok nagyon nagy lukú szivacsok, nem vagyok otthon le tudnám fotózni, de a videón rajta van, az ki kell kapni 3 hetente kimosni ha sok példa szállingózó jávai moha van, az összes többit nem kell takarítani.
Én a két kis előszűrő szivacsot néha kimosom és fordítva teszem vissza ahogy előtte volt.
Ritkán takarítom az egészet, az idén talán egyszer volt takarítva eddig.
5-kifejlett gurámi
5-páncélos harcsa
4-törpe gurámi
1-mexikói kardfarkú (kenyerűségből egy másik akváriumban cirkuszolt)
2-darab 20cm-es pleko (ideiglenesen, fél éve nevelem őket)
2-darab fiatal sziámi ormányos márna
Napi 4-alga tabletta, plusz két levél saláta, vagy két kisebb répa ezek a plekók.
A többiek 3 csapott kávéskanál haltáp, vagy két fagyasztott kocka kaja.
Ezt ez így teljesen rendbe tartja, egy szökőkút pumpa hajtja a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!