Tudnátok ajánlani jó armatúrát?
Lehet, hogy lesz egy egyéni méretű akim. 90 centi hosszú lenne. Tudnátok rá ajánlani jó armatúrát? Mélysége 25 centi. Milyen magas legyen, hogy a fény normálisan lejusson az aljára? Inkább alacsony fényigényű növényeket szeretnék. A fénycső inkább kisebb legyen, mint nagyobb, tehát a fény "ne menjen ki" az akiból.
Előre is köszi. :)
pl itt úgy volt, hogy 1db 60centis 18Wattos neoncső volt hosszan, 30x30x90cm akváriumon közvetlenül.
2 csővel már elkezdett nőni a zöldalga, ezért csak 1 csövet használtam.
Később a jobb oldalára raktam fényigényesebb növényeket: [link]
Ekkor már fölé raktam egy tákolmányt, 2db 20Wattos kompaktizzóval, mert a jobboldali növényeknek több fény kellett: [link]
A kompaktizzóhoz olcsó a foglalat, kb 500Ft, egy virágláda mittudomén 350 Ft.
Az Obiban pedig szoktak lenni konyhai pultmegvilágító fénycsővek, armaturával együtt. 3-4 ezer Ft körül már biztos kapsz valamit. T8-ast, T5-öst, amelyik szimpibb.
Ilyesmikről beszélek:
köszi. :)
[link] ez? az, hogy dupla kapcsoló, azt jelenti, hogy nem kell mindkettőt egyszerre használnom?
Amit linkeltél az túl erős lenne egy ilyen alacsony akváriumra.
Nekem van egy másikfajta, az a Quad T5 2x24 Wattos armatura, azt pl nem lehet külön kapcsolni, de még úgy em, hogy az egyik neon kiszedem, akkor nem világít külön a másik sem.
Ezt a fajtát nem tudom ez mit tud, ilyet még nem láttam közelről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!