Ez így jó párosítás? Halak, növények és egyéb.
70l akvárium, tetra tec 400 külső szűrő, két aranyhal, 3 gyöngygurámi, 10 neonhal, 3 guppi, 4 botia és 2 anci.
Növények: 2 Anubias, 3 fodroslevelű vízikalász, 2 karolinai tündérhínár és 4 részre osztott fűféle.
Csigák: Tornyos csiga, rengeteg.
Vízmelegítő van.
Fény: Természetes fény ill. 2 24w cső.
Nem jut eszembe több, amit még le kéne írni, ja de, a hőmérséklet 25 C. Szóljatok, hogy mit írjak le még.
Na ez így jó?
Nem.
Ez így túl sok lesz!Az az egyik, hogy az aranyhal az semmi képen sem jó mert 150liter alatt nem lehet tartani az aranyhalat. A 4 botia is sok lenne 70 literbe.
A többi hal és növények szerintem jók lesznek. Guppiból csak hímeket vegyél mert nagyon könnyen túlszaporodnak.(Tapasztalatból mondom). Viszont a természetes fény nem jó az akváriumnak, mert nagyon könnyen algásodik a természetes fénytől.
(Lemaradt)
Ha érdekelnek a sügerek akkor kisebb fajta sügereket is tarthatsz benne.pl:sokcsíkú csigasügér 6-8db
pillangó törpesügér 4-5db
De nekik nem kell sok növény. Pár anubius elég.Inkább kövekből csinál nekik búvóhelyeket. A csigasügérnek ne kőből hanem inkább rengetek üres csigaházat tobálj az akváriumba. De itt utána tudsz nézni mindennek: [link]
Sok szerencsét! :)
Sok. Aranyhalnak kicsi, és az hidegvízi is. Gurámikat párban szokás tartani. Neonhal megint hidegvízi. Guppi ok. Attól függ, milyen botia. Ancinak kicsi.
Én azt mondom, tarts benne egy pár (2!, 1hím-1nőstény) gurámit, és 8 VÖRÖS neont.
Annyiban igaza van a kérdezőnek, hogy a gurámikat trióban (is) szokták vinni, hogy a hím párzási agressziója ne egyetlen nőstényen csapódjon le, hanem oszoljon kicsit.
Viszont én 12cm-re megnövő gurámit nem ajánlanék 70 literbe. Az S méretűek, a törpe gurámi: [link] vagy a mézgurámi: [link] jobb választás lenne.
Szóval ez nálam úgy nézne ki, hogy sűrű növényes, úszónövényekkel.
* 1+2 törpe gurámi (mert láttam belőle nőstényt a boltban)
* 6+ izzófényű pontylazac vagy vörös karcsú díszmárna (mert nem szeretem a neonokat)
* 3 hím guppi (hogy ne szaporodjanak)
* 5 db párduccsík vagy csokicsík
(algaevő nem létfontosságú)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!