Vízszintjelző készülék, vagy átlátszó vödör?
Kéne nekem egy olyan elektronika, ami ha lement a vízszint alacsonyra, akkor felgyulladjon egy led.
Vagy ha nincs ilyen, akkor kéne egy nagy átlátszó vödör.
Tudsz ilyet? Hol lehet kapni?
Csak nem jó a led, mert az a cél hogy odaállsz az akváriumhoz látod hogy az üzemanyag szint mutató tartalékon van, föntről elkezded visszatölteni lefolyik alulra és addig töltöd pl amíg a mutató teli tankot jelez.
Lednél két led kell, egy a szint csökkenésre világit egy pedig ha elérted a szintet, vagy kinyitod a szekrényt és figyeled meddig töltöd a vizet, de te pont ezt szeretnéd elkerülni.
Látom kevesen figyeltek fizika órán, nem kell egyébként hogy mindenkinek menjen.
Én tudtam hogy tengervízről van szó azért is emeltem ki nagy fontossággal a vízbontást, mint kellemetlen melléktermék ha nem figyelünk.
Szén elektróda azért nem jó, mert a szén egy reaktív anyag. Viszont a ko-s (saválló) elektróda nem fog reakcióba lépni semmivel az 100%
Mivel a víz sót tartalmaz, így jobban vezeti az elektronokat. Ezáltal pontosabban szabályozható az elektródák távolságával az érzékenysége.
És igen, lehet kapni a Nivelco termékei közt egy csomó szintszabályzót, amik csak jelszinten üzemelnek, így még mikroamperek sem folynak. De ez más tészta, az elv ugyan ez. Egyébkén én ezzel csinálnám.erről van szó.
Annyira csekély az áramfelvétele.....
Másrészt az áram nem hülye. Arra megy amerre, a leg rövidebb.
És hogy a kérezőnek is válaszoljak, és égnek álljon a hátán a szőr, az elektródákat a víz fogja összekötni. Amint a rövidebb elektródát elhagyja a víz az áram megszűnik. Jelzem 12V és 0,000001A ról van szó. A sós vízbe mártott elektródák egy csomó lehetőséget nyújtanak számodra. De erről szerintem reggelig írhatnék.
Demente. Van itthon egy ilyenem.
Ezzel nem lehetne megcsinálni?
Van rajta két pöcök, ha rárakom mindkettőre az ujjam és izzad, akkor világít a led. Ha nem izzad, akkor nem világít.
De ha a két pöcök közé tenném a vizet, ugyanaz lenne, nem?
Van rajta egy poti, amit lehet állítgatni, hogy mekkora ellenállásnál kezdjen égni a led. Nem próbáltam ki, csak hátha jó ez valamire. Mittudomén, csak egy ötlet.
Igen az elv ugyan az. Bőrünk szigetelését a nedvességtartalma határozza meg. Viszont baj lehet hogy ez a kötyü elég érzékeny. Elmondom miért.
A folyadékba, vízbe mártott elektródák közti ellenállást nem csak úgy tudod növelni, hogy az elektródákat távolítod egymástól, hanem azzal is hogy mennyire mártod őket vízbe.
Tehát neked csökken a vízszint, akkor előfordolhat hogy a led akkor is világít ha ugyan még nem érte el a minimum határt. Ki kell próbálni.
Lehet variálni, mer egy csomó megoldás van rá.
Csak drága.
Melyik anyagösszetételű rozsdamentes awi pálca lenne jó?
Van sokféle, de itt ezeket lehet kapni:
308, 308 L, 316 L, 316 LN, 347, 316 TI (ez titániumot is tartalmaz)
Nem tudom melyik vezetné legjobban az áramot. Vagy az mindegy? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!