Hogy kell akváriumba 6 ph-t beállítani?
Azt értem, hogy Neptun teszttel megmérem, de a beállítás nem nagyon megy.
250 l az akváriumom,.
Mivel itthon, nagyon kemény a víz, ezért van olyan csap a házunkban amiből 0nk-s víz folyik, illetve van olyan amiből 18nk-s.
Miből mennyi kéne, hogy 6ph-t kapjak?
Illetve ha már fel van töltve az akvárium akkor , hogy állítom be?
Kedves kérdező, nagyon alaposan utána kéne olvasnod a pH és a keménység összefüggéseinek, mert a kettő nem ugyanaz, és értened kell a működésüket, ha bele akarsz piszkálni a vízminőségbe. Ha a pH érték nullás lenne, akkor a világ legerősebb sava folyna a csapotokból. A nulla keménységű víz pH-ja 7, ha az égvilágon semmi más nincs benne vízen kívül. Ez a semleges érték. A gyakorlatban viszont érintkezik a levegővel, amiből beoldódik a CO2, így az értéke 5-6 körül mozog, ami enyhén savas. Azért kéne ténylegesen megmérned, mert a 0 keménységű víznek csak a keménysége 0, de minden más oldott anyag lehet benne. Ha nem akváriumhoz megfelelő módszerrel lett lágyítva, akkor nátrium van benne, ami lúgossá teszi. Ezért ha megméred a pH-t, 7 fölötti értéket fogsz kapni. Ez a teszt a vízkeménységgel együtt kijön úgy ötszáz forintból.
Ezt olvasd el:
De én nem a ph ra mondtam, hogy 0 :DD ez azért vicc lenne, csak lehet, hogy félreírtam.
Az első kommentekben írtam, hogy 0 nk.
De bocs a félreértésért:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!