Hogy kezdjek bele az akvárium 'építésbe'?
Már nagyon régóta szeretnék akváriumot.Most jött el az idő hogy bele is vágjak.
Abban kérném a tanácsotokat,hogy hogy álljak neki?
Vegyek egy sima üveg akváriumot és egyesével bele minden hozzávalót?/szűrő,levegőztető stb../
vagy vegyek egy kész akváriumot minden felszerelésével?
Láttam az állatkereskedésben egy 70l es akváriumot 22ezer ft-ért,amihez volt minden (dobozban,zsír új)
és milyen halakat ajánlatok bele?
Azt tudom hogy mindenképp szeretnék bele torakátumharcsát meg albínóvizibékát.(amúgy annyira izgatott vagyok,mert anyósomnak van egy és az utóbbi időben én szoktam rendezgetni.lehet h most a nagy állatvédők elítélnek majd,de a vizibékát kiszoktam venni egy pár pillanatra,olyan aranyos :) )
Köszönöm a normális válaszokat! :)
21 L
Csak természetes aljzatot válasz, lehetőleg egyszínűt, és ne a kereskedésben kapható festett dekor kavics.
összepakolni beindítani így kell:
1.töltsd fel az akváriumot szoba hőmérsékletű vízzel (sokkolhatja az élő növényeket a hideg víz)
2. indítsd el a szűrőt éjjel nappal menjen (ha estére kihúzod elpusztulnak a szűrőd szivacsába a baktériumok amik a későbbiekben lebontják a halaid ürülékét)
3. indítsd el a fűtőt 25-fokon menjen non stop(a baktériumok sem szeretik a hideget és a növényeidnek se tesz jót)
4. indítsd el a levegőztetőt, ha nincs úgy állítsd be a szűrődet hogy fodrozza a vízfelszínt (a baktériumoknak és a növényeknek szükségük van főként az éjszaka folyamán oxigén utánpótlásra)
5. minden nap szórj a vízbe egy csipet lehetőleg állati eredetű haltápot (így biztosítasz a baktériumomnak lebontani való anyagot, a növényi táp megnöveli a foszfát szintet ezért kell állati szárított kukac,bolha, szúnyog bármi)
6. 3-4 hét után ha azt látod hogy a vized kristály tiszta,
erdei föld illata van akkor mehetnek bele a halak egy szűrőtakarítás, majd egy-két nap múlva 30% vízcsere után.
7. Nagyon mértékletes etetés az első időszakban 1-2hét, és a kereskedésből mikor elhozod ne egyből az akváriumba hanem várd meg míg leürítenek ne terheljék egyből a fő akváriumot.
8. heti 30% vízcsere állott vízzel, ha szűrőt akarsz takarítani azt soha ne a vízcsere napján és csak akváriumvízbe szabad kimosni.(tálba merj ki vizet)
9. ha látod hogy 1-2 hónap múlva a szűrőd szivacsa nagyon összeesik akkor tehetsz be mellé vagy alá még szivacsot de a réginek mindenféleképp maradni kell.
10. ha vannak élő növények napi 8-10 órára kapcsold be a világítást.
11.Bárminemű gyógyszer, fertőtlenítő, esetleg klóros víz, tönkre teheti az egész kialakult flórát, ezért ezeket kerülni kell a fő akváriumban.(beteg halakat lavórban, vödörben,karanténos akváriumban kezeljük,a klór mentes víz az legalább 24-órát állt víz)
Azt hiszem mont nagyot csalódtam az emberekben,pozitívan.
Köszönöm h ilyes segítőkészek vagytok,megfogom fogadni a tanácsaitokat és akkor összeválogatom a cuccokat,nem veszek szettet.
És melyik halak tartoznak a ragaszkodó fajtába?
Jaj de kis szép :)
szerinted az albinóvizibéka lehet ilyen ragaszkodó?
Simán őt is megtudom fogni,nem ugrál,nem csinál semmit
Jav: nem csak a törpék hanem a kék gurámi is, csak nekik 100-liter felett kell akvárium, és eléggé koszolnak, ha több hal van mellettük akkor erős szűrés kell( külső szűrő)
Kedves kérdező, jól tetted, hogy nem fejjel a falnak mentél,ez ritka dolog.
Ha bármi kérdésed lenne később esetleg, szívesen válaszolunk.
Jaj ezt "Szerintem a gurámik felzabálnák" nehogy félre értsd, nálam nagyok, 10cm felettiek a nagy gurámik szerettünk volna békát de féltettük a halaktól azért nem lett.
Több fajta gurámim van, van 5cm-es törpe, és van 10cm feletti is.
Anyósomnál a béka már majdnem nagyobb mint egy levelibéka :D
de semmi nem bántotta eddig.és olyan kis aranyos :)
Pendulom,köszönöm neked is,előre! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!