Kb.3 hete volt 50%-os vízcsere, semmi bajuk nem volt a halaimnak. Majdnem az összes neonom meghalt előzetes betegség tünet nélkül, szinte 1ik óráról a másikra. Voltak halak 3), a szűrő aljához tapadva. Ilyet még nem is láttam. Mi lehet?
Figyelt kérdés
2009. szept. 27. 18:20
1/5 anonim válasza:
Sok hal, de különösen a neonok nagyon érzékenyek a vizminöség változásra - kevesebb vize szabad csak cserélni és akkor is figyelni, hogy ne legyen se keményebbb, se lágyabb, mint elötte, ugyanez érvényes a höfokra is - 1 - 2 foknál nagyobb különbség már elpusztithatja öket.
A szüröre a már megdöglött halak tapadtak rá.
2/5 anonim válasza:
Nem lehetséges, hogy biztonságosabb szűrő után kéne nézned?:$ Én vizbe szoktam nyugtató és klórmentesítő cseppeket tenni.
3/5 anonim válasza:
Én Sűrőbben cserélném a víz 20 %át...Amugy a vízcsere nem hinném hogy okozta.De tuti sűrűbben kéne vizet cserélni,de amugy n is 50%ot cserélek max 2hetente,és vörösneonjaim vannak,és azok elvileg érzékenyebbek,és semmi bajuk,másrészt ez a tömeges pusztulás aggaszt..Ez betegség,csak azt nem tudom hogy mien.Egyenlőre vízcsere,míg nem jön valaki okosabb náam,aki megmondja mi ez...Amugy sok betegség lehet,ezt így megmondani senki se fogja tudni,csak találgatni...Üdv Lucky
4/5 Salx Narval válasza:
Klórtalanítottad a vizet? A hőfokra figyeltél? Tettél bele valami kezelőt? Ellenőrizted a PH-t? 1 órán belüli tömeges halált, az oxigénhiány,vagy a mérgezés okoz.Ill a drasztikus vízértékváltozások.Ilyen mértékű vízcserénél,figyelni kell mindenre. Hetente cseréld a víz 20-30%-át azonos hőfokú Klórtalanított vízre.És legalább, egy papíros PH-t mérj.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket.A többi hal azóta is rendben.Szoktam kezelni a vizet cserekor,sok esetben forralom.
2009. okt. 1. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!