Miért lett algás?
Akvárium beüzemelése: 2013.04.20.
Méret: 40l
Szűrés susun hw 303b- uv-s de uv nincs sbekapcsolva
töltet: 2l siporax 2 l kerámia 1 tartálynyi szivacs illetve a tetején vatta
Világítás: 25w 2013.03.19-én vettem mellé még egy 18w-at h 1w/l legyen
Táp:
1ml easy carbo
1ml macro
0,5ml micro
Növények: az egész háttéren hálóra kötözve riccia illetve az aljzat felén is. Most kezdett el kibújni. Vasfára kötözve az karácsonymoha.azon vannak barnás szálak lehet barna alga .. nemtudom. illetve valiseneria meg 03.23-án este kaptam bele haveromtól békatutajt. A mohák az előző aksimból származnak ahol szintén volt algaprobléma, de azokat a szálakat probáltam felhasználni ami algamentes. 24-én reggelre pedig a háttéren lévő hálón feltűn a fonal alga. Még egy hetes sincs az aksi.
Halak: 2ét kakadu sügér 2 betta
4 csiga
Élesztős co2-t is összeraktam hozzá, de még nem az igazi sajnos.
Ötlet h mitől lehet az alga?
"Azt a ph-s dolgot nem egészen értem"
Mielőtt co2-őt használsz célszerű rendbe rakni a ph értéket, a co2 beoldás mivel szénsav ezért savasít, 7ph semleges, 7 felett lúgos, 7ph alatt savas, ha co2 nélkül lúgos a vized nem tartja meg a beoldott széndioxidot, nem fejlődnek a növények, a beállítás az desztillált vízzel lágyítással érhető el mivel a lágy viz ph-ja 5ph,és 0 kemény, a csap víz 7ph és átlag 20nk kemény.
Ha nincs beállítva és este ha kikapcsolod a co2-őt vissza lúgosodik ami ártalmas a halakra nézve is.
Dr. Szita Géza írása: (főleg a benne található táblázat körüli leírás érdekes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!