Ez a guppi vemhes? (KÉPEK)
Ha vemhes kb mikorra várhatók a kicsik? mint látszik nem egyedül van az "anya" nem szeretném ha megenné a kicsiket a többi hal.
igen 100% hogy terhes azt nem tudom mikorra várhatók de ha nagyon zaklatott a hal érdemes külön tenni vagy ha többiek csesztetik
off: azok a növények műnövények ? az a piros vagy rózsaszínes növény például
Szia!
Bizony könnyen lehet, hogy a guppid vemhes, bár még elég kicsi a "pocakja". Mindenesetre az ivarnyílásnál megjelenő fekete folt is erre utal. A vemhességi idő 4-5 hét, addigra a guppi pocakja igen látványosan megnő. Észre fogod venni, lassabban is úszik majd, olyan lesz, mint egy kis "hordó".
A kannibalizmus ellen nem tehetsz semmit; sajnos maga az anya is előszeretettel falja fel az ivadékait. :-( ha észreveszed, hogy szül, esetleg megpróbálhatod hálóval kifogni a kicsiket - vagy a kicsik egy részét -, és külön akváriumba teheted őket. Könnyű őket felnevelni; először ivadék-, majd növendéktáppal etesd őket(állatkereskedésben vehetsz mindkettőt), majd ha már nagyobbak, akkor tudom ajánlani a zsilettpengével kis darabokra vágott Tubifexet; attól úgy nőnek, mint a bolondgomba!!!!
Én egyébként már láttam guppit szülni; érdekes látvány volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!