Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez a guppi vemhes? (KÉPEK)

Ez a guppi vemhes? (KÉPEK)

Figyelt kérdés

Ha vemhes kb mikorra várhatók a kicsik? mint látszik nem egyedül van az "anya" nem szeretném ha megenné a kicsiket a többi hal.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. ápr. 23. 19:02
 1/7 anonim ***** válasza:

igen 100% hogy terhes azt nem tudom mikorra várhatók de ha nagyon zaklatott a hal érdemes külön tenni vagy ha többiek csesztetik

off: azok a növények műnövények ? az a piros vagy rózsaszínes növény például

2013. ápr. 23. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Bizony könnyen lehet, hogy a guppid vemhes, bár még elég kicsi a "pocakja". Mindenesetre az ivarnyílásnál megjelenő fekete folt is erre utal. A vemhességi idő 4-5 hét, addigra a guppi pocakja igen látványosan megnő. Észre fogod venni, lassabban is úszik majd, olyan lesz, mint egy kis "hordó".

A kannibalizmus ellen nem tehetsz semmit; sajnos maga az anya is előszeretettel falja fel az ivadékait. :-( ha észreveszed, hogy szül, esetleg megpróbálhatod hálóval kifogni a kicsiket - vagy a kicsik egy részét -, és külön akváriumba teheted őket. Könnyű őket felnevelni; először ivadék-, majd növendéktáppal etesd őket(állatkereskedésben vehetsz mindkettőt), majd ha már nagyobbak, akkor tudom ajánlani a zsilettpengével kis darabokra vágott Tubifexet; attól úgy nőnek, mint a bolondgomba!!!!

Én egyébként már láttam guppit szülni; érdekes látvány volt.

2013. ápr. 23. 19:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja, és még valami: ha különrakod a kicsiket, akkor mindenképpen abból az akváriumból vegyél le nekik vizet, amiben születtek, nehogy megfázzanak.
2013. ápr. 23. 19:14
 4/7 tabaki ***** válasza:
Szerintem semmi nem utal arra, hogy közel lenne a szülés. Amikor már majdnem kireped a pocakja, te se fogsz itt kérdezősködni... Arra is van esély, hogy maga az anyahal egye meg a kicsiket, ha biztosra akarsz menni, valami ritka vízszintes ráccsal válaszd le a szülőmedence alját, amin átesnek a kicsik, és csak akkor kerülnek az anya közelébe, mikor magabiztosabban úsznak.
2013. ápr. 23. 19:16
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat akkor várok és majd kiderül:) igen a rózsaszín-zöld művirág. nincs nagy szerencsém az élőkkel vagyis inkább béna vagyok nem bírom őket életben tartani pedig növénytáp, vastag aljzat minden oké egyszerűen nem megy.
2013. ápr. 23. 19:34
 6/7 anonim ***** válasza:
szépek ezek a műnövények én nem vagyok a műnövény híve de jól néz ki az aksid. nekem is voltak de elalgásodtak és dobtam ki őket :)
2013. ápr. 23. 19:37
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) igen figyelni kell a növényre legritkábban 2hetente ki kell venni és jól átmosni:) így nekem szép marad.
2013. ápr. 23. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!