Szinte az egész akváriumot bennőtte a sötét, fekete színű alga. Hogyan tudom tartóssan megszüntetn? Hal, csiga, vegyszer?
Nem néztem, hogy írtad e milyen a szűrés, de valóban, ha nem mozog a víz, akkor idővel kidöglenek a halak is, nem csak az alga lepi el az akváriumot. Ebben az esetben naponta cserélhetnél egy vödör vizet, addig míg nincs rendben a szűrés.
Nem tudom, hogy 450 literhez milyet kéne fabrikálni. Én ott valószínűleg a háttér mögé rejtenék egy nagyobb tartályt biológiai szűrésnek, és teleraknám szűrőanyagokkal (siporax, lávakő). Ezeken a szűrőanyagokon egy legalább 1200 L/órás vízpumpa tolná át a vizet.
Belülre pedig tennék a másik sarokba is egy erős pumpát pluszban, ha kell, akkor még kettőt.
Úgy állítanám a pumpákat, hogy ha mondjuk bedobsz egy fagyasztott halat, akkor az repkedjen körbe, ne álljon meg sehol a talajon. Újabban fagyasztott hallal tesztelem a szűrést, szerintem az jó hozzá, képes félórát is repkedni össze-vissza és maga a szűrő nem tudja beszívni, mert elég nagy. Ez a tesztalany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!