Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szinte az egész akváriumot...

Szinte az egész akváriumot bennőtte a sötét, fekete színű alga. Hogyan tudom tartóssan megszüntetn? Hal, csiga, vegyszer?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 22. 09:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Leírnám az akváriumot: 450 literes. A háttér, bujkálók hungarocelre épített cement perlit csemperagasztó keveréke megszínezve. Növények nincsenek benne mivel sügeres akvárium volt tavaly nyárig. Történt egy baleset miszerint pont akkor ment le a fi relé mikor elutaztunk és az állomány nagy része lehullott mire észrevették a szüleim. Azt az állományt a mocskos anyagiak miatt nem tudtam pótolni ezért most egy sima akvárium. Guppi,Molly,Morgóharcsák túlélték 4 db,Anci 3 db. Pleco 2 db, hátonúszó 1db, Yelló 1 db. kb ennyi. A világítás 2 db 36 w- os Serra blu sky. a másik pirosas színű és kb 2 órát mennek. Nincs közvetlen napfénynek kitéve. Miután kevés hal van benne ezért most csak egy Hydor crystal R20 duo II. Egyébként egy Projekt PJF 2001 külső szűrőm van. A viz 26 C. Hát kb. ennyi. Ja etetés kétnaponta púpozott mokkáskanál Panzi sügértáp.
2013. ápr. 22. 21:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Tökmindegy, hogy mennyire kevés hal van benne, ez a kis fika szűrő semmit nem ér egy ekkora akváriumban. Gyakorlatilag nincs is vízmozgás, se biológiai szűrés.
2013. ápr. 22. 22:41
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem néztem, hogy írtad e milyen a szűrés, de valóban, ha nem mozog a víz, akkor idővel kidöglenek a halak is, nem csak az alga lepi el az akváriumot. Ebben az esetben naponta cserélhetnél egy vödör vizet, addig míg nincs rendben a szűrés.

Nem tudom, hogy 450 literhez milyet kéne fabrikálni. Én ott valószínűleg a háttér mögé rejtenék egy nagyobb tartályt biológiai szűrésnek, és teleraknám szűrőanyagokkal (siporax, lávakő). Ezeken a szűrőanyagokon egy legalább 1200 L/órás vízpumpa tolná át a vizet.

Belülre pedig tennék a másik sarokba is egy erős pumpát pluszban, ha kell, akkor még kettőt.

Úgy állítanám a pumpákat, hogy ha mondjuk bedobsz egy fagyasztott halat, akkor az repkedjen körbe, ne álljon meg sehol a talajon. Újabban fagyasztott hallal tesztelem a szűrést, szerintem az jó hozzá, képes félórát is repkedni össze-vissza és maga a szűrő nem tudja beszívni, mert elég nagy. Ez a tesztalany.

2013. ápr. 22. 23:51
 14/15 A kérdező kommentje:
Ok, Beindítom a nagy szűrőt, de attól a problémám valószínű még nem fog megszünni? Utánna mit csináljak?
2013. ápr. 23. 06:40
 15/15 anonim ***** válasza:
De igen, lehet, hogy attól a problémád meg fog szűnni.
2013. ápr. 23. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!