Fémrudas medencéből lehet nyári halastavat csinálni teknősöknek és/vagy halaknak?
Nem tűnik rosszabbnak, mint egy kerti tó, ami tízszer annyiba kerül és akkor még a szűrés meg sincs hozzá. Csak nem olyan stabil, de merevíteni ki tudom. Szerintetek?
[link] Ilyenre gondoltam.
halaknak lehetne de nem ajánlott.
teknősök kilőve mert szét szednék a karmaikkal.
a halaknak azért nem valami jó mert nagyon felmelegszik a víz egy ilyen medencében ami oxigén hiányos vizet eredményez.
a másik meg hogy télen hová raknád őket mikor már medence nem lehet?
szerintem áss egy kisebb kerti tavat legalább 1m mélységűt ezt tófóliával béleld az nem olyan drága mint a kész tómeder vagy pedig betonozd ki.
olcsóbb tófólia beszerző hely pl.
ááá teknősnek egyébként is alkalmatlan,azoknak ki is kell tudni mászni belőle,kerti tavaknál is többet vannak a tó mellett mint a vízben.
na meg szöknek is,azokhoz komoly kerítés is kell,olyan ami le van ásva mert akár át is ássák magukat a tekik.
nekem a tavam 21-23 köbméteres,nagyrészt 194cm mély,úgy 70%van árnyékban nyáron.
24-25fokig is felmegy ennek ellenére a vízhőfok a felső 40-50cm en.
egy ilyen ami teljes egészében a földfelszín felett van nem is annyira mély az hiába van árnyékban akkor is 30fok fölé fog menni a hőfoka.
ha költözés lesz akkor szerintem érdemesebb lesz már majd az új háznál csinálni egy tavat addig pedig gyűjteni rá.
most még el leszek az akváriumban,jövőre meg birtokba veszik a tavukat.
egy kész kerti tó elég drága,fóliásból 10edéért meg tudod csinálni de teknősöknek tökéletes egy kisebb pl 500literes tó is,azt nem tudja szét karmolni.
felmelegszik azokban is a víz igen de nem annyira mint egy olyanban ami a föld felett van,a föld hűti alulról és oldalról még egy medencét semmi nem hűti oldalról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!