Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan csinálhatok mutatósabbr...

Hogyan csinálhatok mutatósabbra egy 50 literes akváriumot?

Figyelt kérdés
Van benne egy műanyag vár, hajó és egy műnövény. Persze van szűrő,levegőztető és egy melegítő. Az aljzat barna vagy neon sárga és piros legyen?
2013. ápr. 18. 15:06
1 2 3 4
 21/33 bamboochatheone ***** válasza:

Ez nagyon csúnya. Nekem kb ez ami a tetszik:

[link]

Ez a sajátom.

2013. ápr. 18. 20:47
 22/33 csejani ***** válasza:
Milyen hosszú az akváriumod?
2013. ápr. 18. 22:15
 23/33 A kérdező kommentje:
50 cm ahogy mértem
2013. ápr. 19. 05:58
 24/33 A kérdező kommentje:
Na a te akváriumod tényleg szép :)
2013. ápr. 19. 06:05
 25/33 csejani ***** válasza:

Ha 50 cm-es az akváriumod ezek a világítások is elég szerintem legalább is több mint eddig. :D

[link]

[link]

Legjobb lenne egy 18W-os T8 armatúra de ahhoz minimum 60 centis aksi kellene.

2013. ápr. 19. 09:51
 26/33 A kérdező kommentje:
Köszi..Megnèzem az állatkereskedésben
2013. ápr. 19. 13:58
 27/33 A kérdező kommentje:
Jó ára van. :) Mind a kettő jól néz ki.
2013. ápr. 19. 14:04
 28/33 anonim ***** válasza:

Csak mindkettő elég gyenge. (mármint a világítás)

Igaz, kicsit drágább, de legalább egy ilyen kéne szerintem:

[link]

És bele egy ilyen:

[link]

A lámpatest túlnyúlna az akváriumon egy picit, de a fény csak a víz fölött lenne, mert a fénycső csak 45 cm hosszú.

Ami a 3 napos szűrőtakarítást, és a heti akvárium takarítást illet, nem kötekedésből mondjuk, hogy régen rossz.

Így gyakorlatilag szinte mindig újraindítod az akváriumot, soha nem áll be egy stabil biológiai egyensúly.

Ha ilyen hamar elkoszolódik a rendszer, akkor vagy túl vagy telepítve (hallal) vagy kicsi a szűrő, vagy mindkettő.

És ameddig ez így marad, addig nem lesz a lakás dísze az akvárium, akárhogy is rendezed be.

Szóval gyanítom, a szűrését is fejleszteni kéne.

Ami a takarítást illeti, itt a 2. válaszom kb erről szól:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__4..

És kérdeztél árnyéktűrő növényeket, a linkelt világítás még elég kis fényt ad, 15 watt nem túl sok, ilyen növények megélnek alatta, 6. válasz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__3..

2013. ápr. 19. 16:08
 29/33 A kérdező kommentje:
Mindegy. Engem nem zavar ha mindeb szavam rossz. Csak h valamit rosszul csinálok az csak jo ha tudom és javithatok rajta. Igazábol ez egy kis tulzás volt a részemről. Nem hetente takaritok hanem 3 hetente. De mindegy. A ami a növényeket illeti. Eléggé drágák mindenhol. Az állatereskedésben 500 forint egy kicsi növény. Elvileg ugy hallottam némelyik virágboltban lehet kapni ilyeneket de a nagymamám profi szakértő a növényekkel kapcsolatban.
2013. ápr. 19. 16:32
 30/33 A kérdező kommentje:
Ugy szoktuk takaritani hogy mindig hagyunk egy kevés vizet benne. Vagy azon a helyen ahova áthelyezzük őket arra az időre.De mindig van benne valamennyi az előző vizből.
2013. ápr. 19. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!