Mitől lehet? Mi lehet a baj? Mit javasoltok? Darakór és horog féreg
Ja bocs "Azon is gondolkoztam, hogy talán mérgezés, de kicsivel öntöttem kevesebbet az akváriumomba a gyógyszerből, mint amennyi ajánlott volt,"
Szerintem nem kell tovább keresni, a gyógyszer nem volt jó hatással a lebontást elősegítő baktériumokra, egy ilyen kezelést csak nagy szűrőfelülettel rendelkező szűrővel van esélyük átvészelni, de úgy is csak kicsi, tehát sanszos az ammónia mérgezés baktériumok hiányában.
Címszavakban leírom gyorsan(kicsit késő van) heti 30% vízcsere nem kétheti, vitorlás területvédő magas és 150-200 literes aksi kell neki, szűrő az aquael fan1 lehet, gondolom nem tű éles kristálytiszta a vized ez azért van mert a baktériumoknak nincs elég szűrőközeg, áttenni felesleges őket máshova ott is biztosítani kell a megfelelő szűrést, ha a xipho az mexikói kardfarkú akkor ők is kinőhették az akváriumot, neonhalnak 80cm-es úszóteret kell biztosítani, dánio fajtától függ de neki is 100-literes medence kell rajhal, baktériumok tekintetében ha kisebb a szűrő a kelleténél akkor a vízben illetve a talajban is megtalálhatóak, kiköltöznek a szűrőből, hogy mit tudsz tenni, nem sokat, gyakoribb vízcsere, esetleg egy sera nitrivec baktériumkultúra, ha nem írtad volna meg az akvárium méretet akkor is látatlanba 50-literre saccoltam volna, a legelején pont ezért kérdeztem amit kérdeztem, te is áldozata vagy a folyton emlegetett akvarisztikai üzletet pénzhajhász magatartásának, csak eladni fogyjon a készlet, ha pusztulnak a halak az jó helyette visznek ujjat.
Itt úgy le tudod ellenőrizni a dolokat a halaid optimális tartási körülményeit: [link]
Hali mindenki!
Felütötte a fejét a horog féreg, a kezelést elkezdtem és sejtem is mivel "cipeltem" be.
Nincs komoly vész, még időben vagyok az érintett halakról (2db) leszedttem csipeszel, és fertőtlenítés is megvolt.
Azonban mindenhol a Kálium-permanganátot írják gyógymódnak, mégpedig 15-20perces időintervallummban.
A gond az hogy a szert betiltotta az Unio úgy két éve, és elvileg vényre (és csakis így) lehetne kapni, de 1 éve hiánycikk kis hazánban. Állatpatikában és a hagyományosban is érdeklődtem.
A mai korszerü szerek (Sera Oni...Bakto...) komplex szerek nem kimondottan egy bakteriális, vagy más betegségre vannak.
Mit ajánlotok akkor napjainkban a Horogféreg ellen?
Köszönöm.
Itt fel van sorolva szerintem az összes alternatíva [link]
Ha valamelyik szer réz tartalmú akkor vedd külön a halat és példa vödörben kezeld, a réz nagy ellenfele a szűrőbaktériumoknak, használata után sok esetben ammóniarémezés viszi el a halakat, vagy valami ammónia mérgezés utáni másodbetegség.
Köszönöm a választ, tényleg hasznos volt.
Sajna az egyik halacska eltávozott de a másik úgynéz ki megmara.
Köszi mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!