Van olyan akvarisztikai "célszerszám", amivel a vízfelszínről le tudom szedni a maradék kaját, illetve az olajszerű foltokat?
olajszerű folt azóta van, mióta sera viformo tablettás tápot is adok a fenéken lakóknak.
meg azért is lehetett olajszerű folt a vízfelszínen, mert az áramlást lefelé irányítottam és a felszín lassan mozgott, de most visszaállítottam a szűrőt felszíni fodrozásra.
Én csináltam felszínleszívót, csak kicsit macerás.
Van egy sima powerhead baloldalt, rajta eegy cső, és azon még egy cső, de a felső cső az tud föl-le mozogni az alsó csövön (így követi a vízszintet).
A felső cső tetején pedig van egy lefolyószűrő, és arra kis polifoam darabkákat drótoztam, a tartja fenn a vízszint magasságában a felső csövet.
Ez most nem egy guszta kép, de ilyen:
Ha nézel videókat az eheim skimről, az néha levegőt szív be, ahogy én láttam... De nem biztos.
Először az én barkács szűrőm is azt csinálta, de picit följebb tettem a polifóamot ami fenttartja a víz tetején a lefolyószűrőt, így fél centivel a víz alá került a lefolyó szűrő, illetve a teteje a csőnek. Így szépen szívja a koszt és teljesen hangtalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!