40 literes akváriumba milyen halakat javasoltok?
Ami eddig volt nekem az neon hal, guppy és molly illetve cifra aranyhal. Egy külön akváriumban cifra aranyhalam 9 évig élt, a többi viszont fajtájuknal fogva max 2 évig. Természetsen nem tartottam a hideg tavi aranyhalat együtt a trópusi kishalakkal. Most sajnos egyik sem él már és az aranyhalas akvárium sincs meg, csak a 40 literes.
Szeretném megkérdezni, ti milyen halakat tudnátok nekem javasolni? 40 literes, jól berendezett akváriumom van, 3 növénnyel, lent kis kavicsokkal, illetve dekorációs elemekkel ahol el tudnak bújnia halak, levegőztető, valami hasonló mint ez csak az enyémben nincs fa, hanem kagyló, híd és épület rom díszítőelem.
Amire jelenleg nekem szükségem lenne az kishal, olyasmire ami szívós és kb 2 vagy 3 évig él maximum. Miket tudtok nekem javasolni?
Szia!
Ezeknek jó a méret, valamelyikből egy kis csapat(kezdőknek az Endler-guppi, csak hímek): [link] De ami halaid eddig voltak, nem valók ilyen kicsi akváriumba, csoda, hogy az az aranyhal ennyi ideig elvegetált.
Ezeket a kisméretű sügéreket tarthatod a 40 literesben.
Tarthatsz benne:
1 db hím bettát.
2 db Törpe szívóharcsát
3 db Párduccsíkot
2 db Guppit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!