A halakhoz mi kell, milyent érdemes tartani?
Szeretnék tartani halakat is,igaz van már egy teknősöm...Ugye nem rakhatom össze őket?Sárga fülű a tekim..:)
A fő kérdés:
Mit kell hogy jól érezze magát?Levegőztető kell,vagy elég ha veszek neki növényeket,és az csinál oxigént?Vízmelegítő is kell?Majd most télre amikor fűtünk?
És ezek a kellékek mind kellenek az aranyhalhoz is?Ha szeretnék aranyhalat akkor is kell mindez?
Nekem aranyhalam volt együtt guppival és neonhallal. Ja meg volt volt alganyalóm 2. Nekem az akváriumba volt 4-5 féle növény,több szál belőlük,levegőztető,vízmelegítőt én nem használtam. Meg tele volt az alja apró kavicsokkal színes golyókkal,meg egy olyan "házikóval" amibe el tudtak bújkálni.
Kell az aranyhalhoz is. És az aranyhal nem igazán szereti a kis helyet.
Én gyakorlott akvarista vagyok ezért én nem ajánlom a 20 literes akváriumot mert nagyon gyakran kell takarítani azért mert kicsi. Legalább 40 literes kell. Úgy kell számolni hogy 1cm hal 1 liter víz. Vagyis 3 db 5cm-es aramyhalhoz 15 literes akvárium min. De ugye ezek a halak nőnek is mert nem marad 5 cm-es. Az aranyhal képes a levegőből is oxigénhez jutni ( a víz felszínén pipál) de kell egy levegőztető mert nem jó neki. Vízmelegító nem szükséges mert a 0 fokos vizet is birják ( azért ne próbáld ki :) Ha trópusi halakat is veszel azoknak kell a melegítő. Szerintem először egy féle hallal próbálkozz. Az aranyhal könnyen tartható és viszonylag igénytelen és szép is.
Ha segíthetek valamiben mugodtan írj.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!