Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A bettának lehet olyan szúnyog...

A bettának lehet olyan szúnyogot adni amit én fogok otthon?

Figyelt kérdés
Venni akarok neki élő eleséget mert azt írták h ha nem kap azt akkor elpusztul, meg azért jó a változatosság. na szóval nem tudok bemenni szolnokra olyan gyakran ezrt nem foghatok neki én szúnyogot vagy leygbetek vagy valamit?? :D alég bugyuta kérdés de hát ...
2009. szept. 20. 12:57
 1/8 Salx Narval ***** válasza:
A fagyasztott szúnyoglárva majdnem olyan jó mint az élő.Ha csak szárított eledelt és fagyasztottat adsz akkor már nem lesz baja.Több félét vegyél, szereti még a szívet és a májat, azt is fagyasztva, reszelve, mosva add.Felváltva etess.Ha nagyon ráérsz,bogarászhatsz is nyugodtan.SN.
2009. szept. 20. 13:11
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi akkkor mondjuk bemehetek a boltbakérhetek egy darabka májat és azt feldarabolhatom neki?? :D:D
2009. szept. 20. 13:20
 3/8 Salx Narval ***** válasza:
Nem. Le kell fagyasztani és fagyasztott állapotban,lereszelni egy sajtreszelővel.Az így kapott masszát porciózod és visszafagyasztod.Etetés előtt egy sűrű szövésű szűrőben folyó víz alatt átmosod.Ugyan így kell a szívet is.A bolti fagyasztott élelmet sem árt szűrőben átmosni.A májjal óvatosan, mert nagyon romlékony, csak annyit amennyit azonnal elfogyaszt.3 hónapnál tovább ne legyen lefagyasztva semmi.
2009. szept. 20. 14:04
 4/8 A kérdező kommentje:

a szúnyogot csk úgy be lehet dobni a vízbe és megeszi vagy azt is le kell fagyasztani?? (és lereszelni?? ) :O

bocs nem akarom h elpuszuljom mert már eléggé szeretem a halamat ezért mindenbe 100%.ra megyek.

KÖszi

2009. szept. 20. 14:57
 5/8 Salx Narval ***** válasza:
Nem a szúnyogot kell lereszelni,D, hanem a szívet és a májat.A szúnyoglárvát , ha gyűjtesz, élve is adhatod.Csak tiszta helyről gyűjts.Ha akarod fagyaszthatod is.De nem tudom, miért kellene ezzel vacakolnod 2-300Ft-ért kapsz egy csomó lárvát.De kapható, rák,tubifex,ikra stb.
2009. szept. 20. 16:21
 6/8 A kérdező kommentje:
az az ittho nis gyűjtögethetek?? azért mert mostanába nem tudok bemenni a városba és ne mtudom h bbaj e ha unnya a kaját, vagy nem e fogja abba hagyni az evést a miatt mert már megunta. Szóval szeretném minél harabb változtos étrendet kialakítani neki =)
2009. szept. 20. 19:37
 7/8 Salx Narval ***** válasza:
Kedves kérdező: Leírtam már,hogy adhatsz,szívet,májat,azt is leírtam, hogyan csináld.Mind a kettőt imádni fogja.Ha kiteszel egy edényt, amiben felfogod az esővizet,hetek kérdése mire lesz benne pár darab.Ha viszont élő vízből gyűjtöd, akkor behurcolhatsz kórokozókat,élősködőket.A tiszta hely alatt az értendő, hogy nincsenek halak abban a vízben, ahonnan gyűjtesz és nem is szennyvízelvezető.De még így is, fertőtlenítős vízben kell tartani őket egy ideig, vagy egy alapos mosás után, lefagyasztani.Ezét írtam, hogy ne vacakolj vele.Mivel nincs kellő tapasztalatod, azt tanácsolom, hogy amíg nem tudsz bemenni a városba, adj nekik, szívet, májat,szárítottat, felváltva.Ez akár, életük végéig,elegendő és elégséges táplálék részükre.De nagyon kedvelik a szúnyoglárvát, ezért, ha valamikor ráérsz, vegyél nekik fagyasztottat.Ha mégis gyűjtenél,akkor a fenti dolgok betartásával tedd és gyűjtés után, tedd őket egy szűrőbe, folyó víz alatt, alaposan mosd le.Mosás után tedd őket 2liter vízbe és adj a vízhez 5- csepp Malachit zöldet.1-2 óra elteltével,újra mosás a szűrőben és mehet a halnak.Ha még így sem értnél valamit, kérdezz, még visszanézek.SN.
2009. szept. 21. 02:57
 8/8 A kérdező kommentje:
juuj, téleg akk inkább veszek =) köszi SN =)
2009. szept. 21. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!