Mit lehet avval tenni hogy,1-2 hét után beszurkul az akváriumban a víz?
Hetente 30% vizet kéne cserélni. Ez megvan?
Ha igen, akkor lehet, hogy valami színez. Milyen díszek, aljzat van az akiban?
merj ki egy üveg pohárba az akváriumvízből és nézd meg, hogy tényleg a víz szürke-e. illetve biztos, hogy szürke? a jó akváriumvíz általában nem olyan tiszta, mint a csapvíz, inkább olyan, mint egy híg fekete tea.
ha maga a víz szürke, akkor vagy a szűrés rossz vagy tényleg valamiből oldódik a festék. mióta van ez? nem tettél bele valami új dísztárgyat vagy követ/aljzatot, amiből oldódhatna?
én például utólag tettem bele plusz talajt és hiába mostam át többször, mégis néhány napig homályos volt a víz, míg le nem ülepedett és a szűrő ki nem szűrte.
ha a vízzel nincs baj, akkor lehet, hogy csak az akvárium fala algásodik. ezt rendszeres alga kaparással, algaevő hallal/csigával, vagy az akvárium áthelyezésével kevésbé megvilágított helyre meg lehet oldani.
Olyat még nem láttam, hogy szürke víz.
Akkor lenne szürke, ha mondjuk táptalajod lenne, azon kavics, és a botia feltúrná és porfelhőt csinálna.
Barnás pedig akkor lenne, ha volna benne olyan vasfa ami színez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!