Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mekkora akváriumaot vegyek a...

Mekkora akváriumaot vegyek a Bettámnak?

Figyelt kérdés
2009. szept. 19. 15:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ. Ha csak egyedül lesz, akkor elég neki egy 15-20 literes is. Persze ha több helye van, az még jobb neki.

Ha egy hím mellé teszel pár nőstényt is, akkor kb. egy 50 literesben már szépen el tudnak jönni-menni. :)

2009. szept. 19. 15:54
 2/9 Salx Narval ***** válasza:
89%
50 Litereset.SN
2009. szept. 19. 15:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Szeretnék hozzá társat is venni, de azt hallottam, hogy megölheti őket. Kaptam egy 20 literes akváriumot vízmelegítővel. Ebbe hány halat tehetek hozzá (mármint a bettához)?
2009. szept. 19. 17:28
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
Hogy kényelmes legyen,egyet se.Lucky
2009. szept. 19. 18:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem is volt, sőt, kicsik is lettek...

Igazából ha egyedül van a hím betta - tehát a sziámi harcoshal - akkor elég neki a 20 literes akvárium.

Mivel a betta labirintkopoltyús, tehát kidugja a kis száját, és úgy is tud levegőt venni, nem kell neki nagyobb hely.

Viszont ha egy lányzóval összeteszed, akkor csak addig, amíg szeretgetik egymást. Ezt onnan veszed észre, hogy elkezdi a hím építeni a habfészket, majd néhány óra vagy egy nap múlva összeölelkezve tekeregnek.

Ha már az ikrák a habfészekben vannak, akkor azonnal vedd ki a nőstényt, mert a hím addig hajtja, tépi, hogy akár el is pusztíthatja - ugyanis a hím neveli a piciket.

Tehát a kérdésre a válasz: két akváriumot érdemes tartani... :-)

2009. szept. 19. 20:22
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Elég neki egy kicsi akvárium, csak ne tegyél bele más halat !
2009. szept. 20. 01:00
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
Hát elégnek éppen nem mondható, a 20 liter, de tartható benne.A két aksis megoldás, még elfogadható.Az aksi tetejét le kell fedni, hogy meleg levegőt vehessen, mert különben megfázhat.Én nem tartanék bettát 50liternél kisebb helyen.SN.
2009. szept. 20. 08:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Egy 20 literes akváriumot nem könnyű 'életben tartani', a helyedben én inkább egy 50-60 literesben gondolkodnék, akkor 1-2 nőstény, néhány kuli és mondjuk egy törpegurámipár is elférne mellette. Jól növényesítve szép, változatos akváriumod lenne. A 20-as, egy hallal, ráadásul elég sivár látvány.
2009. szept. 22. 03:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egy 50 literesben úszkál boldogan!
2009. szept. 24. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!