Mekkora világítás kell?
Először azt kéne eldönteni, mekkora helyed van, milyen lehetőségeid vannak fénycsövek terén, milyen a foglalatod, stb...
Mibe akarod berakni a fénycsövet?????
Mert a 8 wattos helyére nem igazán fogod tudni berakni!
Szóval csak hogy tudjuk miről is beszélünk:
Hány literes az akvárium?
Mik a pontos méretei (mind a 3 méret)
Gyári tető van rajta?
Milyen foglalata van a világításnak?
Egyébként nincs olyan, hogy ennyinek, meg annyinak felel meg.
Ahol ilyeneket mondanak, azt a helyet hagyd ott, mert hülyék hozzá. A fénycső az fénycső, közel azonos a hatásfokuk.
Apropó, olyan sincs, hogy fénycső, meg neoncső.
A neoncső is fénycső volt, addig amíg gyártották.
De már nem neonnal töltik meg (amúgy semmi jelentősége) ezért helytelen neoncsőnek nevezni. Olyan már nincs.
én úgy kérdezem inkább hogy hány wattos legyen mert vhol azt olvastam hogy 60 watt az a közepes de ez nem túl erős a halakat nem süti meg? már kinéztem hogy milyen foglalattal van
van több méretben és ezt nem tudom hogy mekkora legyen
Hát igen, csak nem véletlenül kérdeztem, hogy milyen foglalata van, mert nem minden teljesítményhez van megfelelő méret.
Tudsz küldeni linket, vagy képet, hogy milyen a mostani fénycső?
Mert a legjobb az lenne, ha 2 db ilyet használnál:
Viszont ezeket a fénycsöveket nem tudod betenni egy 8 wattos helyére. Mivel milyen típusú fénycsőből nem gyártanak 8 wattosat, tehát biztos, hogy valami más fajta.
Ez 36 watt lenne, az alacson-közepesnek felel meg.
Konkrétan 0,367 w/liter.
Annál a fényerőnél már egész tűrhető választék van növények terén, amiket egészségesen lehet tartani az akváriumban.
Amúgy a 60 watt se sok. A leg fényigényesebb növényeknek 1-1,2 w/l is kell, tehát akár 110 watt.
De oda már komoly co2 rendszer is kell, az már egy hightech akvárium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!