Az almacsiga veszélyes az alábbi növényekre?
Van az akváriumban Cryptocorine, Bacopa, jávai moha és gömbmoha. Ezek közül valamelyiket előszeretettel eszi?
És +1 kérdés: az almacsiga tényleg csak a víz fölé rak petéket? Tehát ha észreveszem a petéket, és eltávolítom, akkor megelőzhető teljes bizonyossággal a szaporulat?
Igazából azért néztem ki ezt a csigát, hogy az üvegről lelegelje a barna algát. Az van bőséggel a hátsó üvegen. Vagy amíg az van, nem eszi a növényeket?
Szia!
Nekem egy újonnan vásárolt almacsiga (kék és sávos almacsiga keveréke) felzabálta a jávai mohámat. A gömbmohát is csipkedte, de azt nem olyan látványosan. Sajnos a többi növényről nem tudok nyilatkozni. A hortenziám néhány levelét csipkedte még meg. Aztán váltottam spirulinára és úgy veszem észre, hogy a növényeket hagyja. Persze ha feljönnek a víz tetejére kunyerálni, akkor szórok nekik közvetlenül haltápot.
Igen, a víz felszíne felé rakják a petéket, ha nincs tető az akin, akkor éjszaka ki is mászhatnak emiatt. Ha lekaparod a petecsomót, akkor persze megakadályozható a szaporulat. Ha nem, akkor 3-4 hét múlva kikelnek a kicsik 100-200 db is akár. A halak előszeretettel lerabolják őket, de maradhatnak túlélők. Szerintem amíg van mit cuppogniuk, addig nem nagyon esznek növényt. (Ez az én tapasztalatom)
Köszi a választ. Halam nincs, ami rabolna belőle, csak garnélám.
Még mások tapasztalataira is kíváncsi lennék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!