Miert van ez igy? Tobbi lent.
bár 80 literre elég egy nagyobb belső szűrő de talán ha otthon készítenél egy külsőt akkor ha az anyagokat be tudod szerezni 6-7 ezerből ki lehet hozni egy jobb külső szűrőt
én is ennyiért csináltam otthon és semmi gond nincs vele
Ma a hó miatt időm mint a tenger úgyhogy ez lehet egy bő válasz lesz
1 "Regebben allandoan vettem halakat, mert akarmilyen tiszta volt a víz, elpusztultak." Ez azért van mert az akváriumba kialakul egy biológia a sorrend ez szivacs szűrő esetében: fehérjék,(halürülék,növényi hulladék,táp maradvány)fehérjékből ammónia, (halakra tekintve mérgező) ammóniából nitrit (ez is mérgező a halakra de már csak nagyobb töménységben) nitritből nitrát (ez már nem mérgező a halakra a növények egy részét fel tudják venni, viszont ha feldúsul a nitrogén problémát okoz ezért cserélünk 20-30%vizet hetente.
Ezek a fent leírtak annyiból vonatkoznak a kérdésedhez hogy ha akkor telepíted a halakat ha ez a folyamat amit baktériumok alakítanak ki még nem működik (akvárium indítás után kb 3-4 hét függ a szűrő teljesítménytől, illetve baktériumkultúrával gyorsítható) előfordul hogy ammónia vagy nitrit mérgezésben elpusztulnak.
"Lassan 6 honapja egyet sem vasarolok, es el mind, sot tobben lettek."
2. Ez azért van mert rendeződött a biológia, viszont arra számíts hogy ez nem biztos hogy így is marad, a halak nőnek szaporodnak egyre több táp kell, ez az állapot csak úgy tartható fenn ha kordában tartod a halak létszámát mert már így is túltelepített.
"A kérdező kommentje
A szuro neve aquael. Melyik a jo szuro?"
Sok jó szűrő van bio töltettel(Nitrátot is lebontja) nagyon sok kérdés válasz van itt is lapozgass a kérdések válaszok között vagy gazdálkodhatsz abból is ami van.
Verzió 1 Tegyél be még egy aquael szűrőt esztétikai szempontból olyat ami már van.
Verzió 2 a szűröd alján van egy kis műanyag választék azt ki kell törni és bele tudsz tenni még kétszer annyi szivacsot mint ami most van benne (bacikkal teli mostani szivacsod felülre)
Verzió 3 alulra szivacs a szűrödbe tetejére bio szűrőanyag.(olvasgass itt vagy akvarista fórumokon)
Verzió 4 átalakított szűrőből kettő darab
FONTOS! bármelyik megoldást választod azt tudnod kell hogy a jelenlegi szivacsod tele van hasznos baktériummal, ha ezt a szivacsot csapvízben kimosod,(csak akváriumvízben szabad) vagy új szivacsra cseréled akkor nullázod az egészet (=halpusztulás)
Valamint ahogy előttem írtak 1db aquael nem hinném hogy megoldja a szűrésed, és így is túl vagy telepítve ne akarj több halat, ("ki dobja az akvárium amit nem bír el" vagyis a szűrőd nem birkózik meg a feladattal és a megnövekvő méreganyagok miatt a gyengébb halak elpusztulnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!