Tudtok mondani ritka halfajtákat, amik csak Magyarországon élnek?
Figyelt kérdés
Olyanok kéne nekem amik nagyon ritkák..:D2013. márc. 25. 18:02
2/7 anonim válasza:
Viza. olyan ritka hogy Magyarországon már nem is él köszönheten a vízszabályozásnak
3/7 anonim válasza:
Az 1970-es években Magyarországon sikeres kísérleteket folytattak a kecsege és a viza keresztezésével. A hibridet “vicsegének” nevezték el. Később azonban a tenyészanyag fenntartás nehézségei miatt, az ilyen programok megszűntek. A magyarországi toktenyésztésnek a VIZA 2020 program ad új lehetőséget. Ez a program a fajok mesterséges szaporítását, telepítését és a még megmaradt élőhelyek rekonstruálását is magában foglalja. Például 2010 szeptemberében visszatelepítési program keretében 100 kishalat engedtek a Dunába.[12][13] A 2010. novemberében az Ercsinél a Dunába engedett jelölt viza bébik közül a Vaskapunál már ki is fogtak példányt román halászok. A hal 10 nap alatt több mint 650 kilométert tett meg. A kifogott vizát lefotózták, videofelvételt készítettek róla és visszahelyezték a Dunába, hogy folytatni tudja útját a Fekete-tenger felé.[14]
4/7 anonim válasza:
Én az ingolákra gondoltam, a dunai ingola és a tiszai ingola, de inkább rákerestem és tessék itt egy lista:
Ami itt endemikus, azt kel nézni csak, mert az leginkább csak nálunk van, máshol ritkán fordul elő.
5/7 anonim válasza:
nekem hirtelen a lápi póc jutott eszembe...úgy tudom ritka halfajta :)
6/7 Frontosa válasza:
Magyar Bucó, Csíkok (pl. Réti Csík).
Üdv,
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, mind az összes válaszolónak ment a felfelé mutató zöld kéz!:D
2013. márc. 26. 22:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!