Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez a DIY külső szürö müködhet?...

Lala6 kérdése:

Ez a DIY külső szürö müködhet? Segitséget ötleteket kérnnék.

Figyelt kérdés
Ennek a mintájára építeném a szürőmet. [link] Csak annyi lenne a különbség én a földre helyezném az aki mellé és 5 cm-el magasabb mint az aki.Literbe nem tudom mekkora szűrőfelület lenne és azt sem mekkora pumpa kellene hozzá.Ez egy 200-as pvc csö 120 cm magas.Az elv ugyanaz lenne mint a link-en de volna egy 1400l/h fölös powerhead-em azzal is meghajthatom vagy bőven elég egy kisebb is?

#akvarisztika #halak #diy szűrő
2013. márc. 23. 13:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezzel a nyílt rendszerű szűrővel az a fő problémám hogy ha eltömődik a szívó ág leéghet a szivattyúd,(tönkremegy a rotor) szerintem kicsit nagy az 1400l/óra de ha elég vastag szívóagát teszel előfordulhat hogy lesz elég víz utánpótlás, bár ha rakodik a szűrő akkor már lehet hogy nem. Én a helyedben ötvözném ezzel a megoldással : (vákumosra csinálnám) [link]

[link]

2013. márc. 23. 18:11
 2/9 anonim ***** válasza:

én ezt csináltam meg

[link]

annyi változtatással hogy a tető nem dugó hanem kupak ezt 3 békapánttal szorítom rá tömítésnek vízálló sziló és nem vágom el a szivattyú vezetékét mert ennél az 1nél nem használok tömszelencét hanem kivágok egy akkora lyukat hogy átférjen rajta a vége és átvezetem a kábelt és akkora rést vágtam a kivágott részre hogy a kábel át férjen rajta szilóval a kivágott részt vissza ragasztottam .

2013. márc. 23. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:
ez is jó innen vettem az öltetett hogy a kupak jobb mintha bele ragasztanám a dugót de én tettem a kupak végéhez egy kis szilót
2013. márc. 23. 18:16
 4/9 anonim ***** válasza:

előző vok elfelejtettem linkelni bocs

[link]

2013. márc. 23. 18:17
 5/9 Pendulum92 ***** válasza:
Az nyitott verzió is teljesen jó, ha úgy csinálod meg, hogy egy belső szűrő levegőszívó csövén jöjjön vissza a víz, vagy egy cseh-típusú átemelőt használsz. Ha valami miatt belevegősödik a a kifelé vezető cső, és lemegy a vízszint, a pumpa, vagy a belső szűrő mindössze levegőt fog fújni az akiba, nem ég le semmi.
2013. márc. 23. 18:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha jól értem akkor a szívoágra figyeljek az eltömödés miatt az32-es lenne a nyomo 16-os.
2013. márc. 23. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyébként "nyitott" verziónál ezt a csöves megoldást értelmetlennek tartom, drága a cső és drága a ragasztó is.

1.bemész az első halashoz, rendelsz egy keskeny viszont az akváriumod szélességéhez és magasságához passzoló 20-30 literes akváriumot ragasztatsz bele két válaszfalat az egyik vízszíntől kb 5-10 cm-el lejjebb a másik a szűrő akvárium aljától 5-10cm-el feljebb legyen nálunk ez kb 1500-2000 ft (80ft/liter)

2. gazdabolt krumplis zsák az első rekeszbe, második rekesz szivacs + bioanyag, 3. rekeszbe a pumpa. (lényegesen esztétikusabb)

Csak illusztráció: [link]

2013. márc. 23. 18:57
 8/9 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

"Ha jól értem akkor a szívoágra figyeljek az eltömödés miatt az32-es lenne a nyomo 16-os."

Igen a szivóágra figyelj, de amit Pendulum92 javasolt az is nyerő lehet a levegőszívó csövön nem levegőt szívatsz hanem vizet és így a powerhead bekerül az akváriumba

2013. márc. 23. 19:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Rossz a kép linkem, ez csak illusztráció: [link]
2013. márc. 23. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!