Ez a DIY külső szürö müködhet? Segitséget ötleteket kérnnék.
Ezzel a nyílt rendszerű szűrővel az a fő problémám hogy ha eltömődik a szívó ág leéghet a szivattyúd,(tönkremegy a rotor) szerintem kicsit nagy az 1400l/óra de ha elég vastag szívóagát teszel előfordulhat hogy lesz elég víz utánpótlás, bár ha rakodik a szűrő akkor már lehet hogy nem. Én a helyedben ötvözném ezzel a megoldással : (vákumosra csinálnám) [link]
én ezt csináltam meg
annyi változtatással hogy a tető nem dugó hanem kupak ezt 3 békapánttal szorítom rá tömítésnek vízálló sziló és nem vágom el a szivattyú vezetékét mert ennél az 1nél nem használok tömszelencét hanem kivágok egy akkora lyukat hogy átférjen rajta a vége és átvezetem a kábelt és akkora rést vágtam a kivágott részre hogy a kábel át férjen rajta szilóval a kivágott részt vissza ragasztottam .
előző vok elfelejtettem linkelni bocs
Egyébként "nyitott" verziónál ezt a csöves megoldást értelmetlennek tartom, drága a cső és drága a ragasztó is.
1.bemész az első halashoz, rendelsz egy keskeny viszont az akváriumod szélességéhez és magasságához passzoló 20-30 literes akváriumot ragasztatsz bele két válaszfalat az egyik vízszíntől kb 5-10 cm-el lejjebb a másik a szűrő akvárium aljától 5-10cm-el feljebb legyen nálunk ez kb 1500-2000 ft (80ft/liter)
2. gazdabolt krumplis zsák az első rekeszbe, második rekesz szivacs + bioanyag, 3. rekeszbe a pumpa. (lényegesen esztétikusabb)
Csak illusztráció: [link]
A kérdező kommentje:
"Ha jól értem akkor a szívoágra figyeljek az eltömödés miatt az32-es lenne a nyomo 16-os."
Igen a szivóágra figyelj, de amit Pendulum92 javasolt az is nyerő lehet a levegőszívó csövön nem levegőt szívatsz hanem vizet és így a powerhead bekerül az akváriumba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!