Egy pár növényes kérdés?
A Sallangos vizipáfrány mögött van egy piroslevelű növény ha jól tudom Ludwigia repens a neve. A Green Aquában vettem mindhármat. Napi 12 óra világítás, Neptun Aquaplant tabletta, Neptun folyékony növénytápsó ezekkel próbáltam megtermteni a feltételeket. A hínár nőtt is de a másik kettő nem. Mi lehet az oka?
A másik kettő is egészségesnek tűnik, csak lassabb növények, mint a hínár. A neptunnak igazából nem a minőségével van gond, hanem a kiszerelésével. Miniatűr adagok, ami csak addig tűnik olcsónak, amíg rá nem jön az ember, hogy meddig elég. Ha a hínár hosszabb távon is szép marad, akkor nem lesz itt gond, legfeljebb nagyon gyakran kell táptablettát dugni a gyökerekhez.
Bár a 12 óra világítás és a hínár kombinációja nem utal sok jóra. 12 óra fény gyenge világítás mellett kell, ami a hínárnak kevés szokott lenni. Ez a talaj sem tűnik éppen növénybarátnak, a fotón festett valaminek tűnik(ha mégsem az, hanem JBL manado, akkor nem szóltam).
A talaj /elvileg/ nem festett.
A növénytápokat nagy kiszerelésben vettem ( 100 db. Aquaplant tabletta ás 5 50 ml-es tápsó) az AQUAPET-ben.
A tetőt a szettel együtt adták, egy vastag cső van benne.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__4..
"YourDestiny válasza:
Esetleg nézd még meg ezt, ez is teljesen jó és olcsó:
[link] "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!