Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy pár növényes kérdés?

Egy pár növényes kérdés?

Figyelt kérdés

[link]

A Sallangos vizipáfrány mögött van egy piroslevelű növény ha jól tudom Ludwigia repens a neve. A Green Aquában vettem mindhármat. Napi 12 óra világítás, Neptun Aquaplant tabletta, Neptun folyékony növénytápsó ezekkel próbáltam megtermteni a feltételeket. A hínár nőtt is de a másik kettő nem. Mi lehet az oka?

2013. márc. 18. 19:20
 1/8 anonim ***** válasza:
A neptun nem éppen a legminőségibb márka, de lehet, hogy a világítás kevés, pontosan hány watt/liter?
2013. márc. 18. 19:46
 2/8 Platypus ***** válasza:

A másik kettő is egészségesnek tűnik, csak lassabb növények, mint a hínár. A neptunnak igazából nem a minőségével van gond, hanem a kiszerelésével. Miniatűr adagok, ami csak addig tűnik olcsónak, amíg rá nem jön az ember, hogy meddig elég. Ha a hínár hosszabb távon is szép marad, akkor nem lesz itt gond, legfeljebb nagyon gyakran kell táptablettát dugni a gyökerekhez.

Bár a 12 óra világítás és a hínár kombinációja nem utal sok jóra. 12 óra fény gyenge világítás mellett kell, ami a hínárnak kevés szokott lenni. Ez a talaj sem tűnik éppen növénybarátnak, a fotón festett valaminek tűnik(ha mégsem az, hanem JBL manado, akkor nem szóltam).

2013. márc. 19. 12:09
 3/8 A kérdező kommentje:

A talaj /elvileg/ nem festett.

[link]

A növénytápokat nagy kiszerelésben vettem ( 100 db. Aquaplant tabletta ás 5 50 ml-es tápsó) az AQUAPET-ben.

A tetőt a szettel együtt adták, egy vastag cső van benne.

2013. márc. 25. 18:59
 4/8 Platypus ***** válasza:
A linkelt képen még inkább festettnek tűnik. Ha kalapáccsal szétbrutalizálsz egy szemet, akkor lebukik a turpisság.
2013. márc. 25. 19:42
 5/8 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__4..

"YourDestiny válasza:

Esetleg nézd még meg ezt, ez is teljesen jó és olcsó:

[link] "

2013. márc. 26. 20:01
 6/8 _.-Akv-._ ***** válasza:
Nincs semmi baj ezzel az aljzattal, nekem is ilyen van.
2013. márc. 30. 11:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Szétbrutalizáltam és tényleg festett...
2013. márc. 30. 14:18
 8/8 _.-Akv-._ ***** válasza:
Kérdező: Kösz, hogy kiírtad ezt a kérdést, mert én soha nem jöttem volna rá nélküled :D Azért sajnálom, mert nekem tetszett ez az aljzat :(
2013. márc. 31. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!