Nekem van 2 aranyhalam és 1 tisztitó halam egy 5 literes akváriumban, ebben az akváriumban előfordulhat a párzás lehetnek ikrák?
Ha ez nem kamu kérdés akkor rögtön vidd vissza a halakt a boltba!
30l alatt tilos gerinces állat tartása!
Az aranyhal pedig 150-200l-be való!
Ugye 500 (ötszáz) literes akváriumot akartál írni?
Merthogy az aranyhal - ideális esetben - akkorára nő mint egy ponty...
De ha tényleg 5 literes "akváriumról" van szó, nem érdemes fejtegetni a kérdésedet.
Már ne is haragudj.
@ 2. válaszoló:
Ne viccelj már: 50 literes nagyon nem elég 2 aranyhalnak!
(Ja, és van valami "tisztítóhal" is)
A kérdésre válaszolva: nem.
Ok: az aranyhal abban nem is nagyon tud megmozdulni, és ha meg is tud, előbb pusztul bele a mérgezésbe, minthogy ikrásodjon.
Aranyhalakat minimum 150-200l-es akváriumban lehet tartani (nem elírás!!!), a tisztító hal pedig valószínűleg anci, neki 90l a minimum.
Sürgősen vedd ki őket ebből a dunsztosüvegből, és vidd vissza a boltba. Ez nem várhat pár napot sem. Komolyan mondom, nem fogják sokáig húzni.
Miután visszavitted, és még mindig akarsz aranyhalat, akkor olvass sokat utána (pl ez a link is róla szól: [link] és tanuld meg az akvarisztika "szabályait". Ha ez megvan, belekezdhetsz a haltartásba.
Ha pedig a nagy akvárium miatt lemondasz az aranyhalakról, akkor is kelleni fog egy minimum 30-40l-es akvárium, hogy halakat tudja tartani. Ha megelégszel a garnélákkal, csigákkal, elég egy 20l-es is. Hidd el, még kicsinek is fogod érezni hamar. Nekem is egy 30l-es garnélás van itthon, de már nézegetem a 160l-eseket egy sügereshez. :D
Remélem megfogadod a tanácsom, és visszaviszed a halakat a boltba. Ha kellenek linkek az elinduláshoz, az akvarisztika alapjainak elsajátításához, szólj, és szívesen küldök párat.
Ember, én nem értem hogy miért ilyen nehéz egyeseknek megérteni hogy nem lehet befőttesüvegben halat tartani.
Már logikusan gondolkodva is: van 5 liter víz, benne két hal, dobunk nekik kaját és tökjó.
Akkor most fordítsuk át, van egy lift, bele van zárva két ember, kapnak vizet és kaját. Nem hiszem hogy elérik a nyugdíjkorhatárt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!