Ezek közül melyik társítás lenne a legmegfelelőbb számomra?
35l-es akváriumom van Red Cherrykkel (11db, immáron 5 petéssel). Tudom, hogy ekkora akváriumba nemigen valók halak, szóval nem akarom erőltetni őket.
De szeretném feldobni kicsit különféle lakókkal, szóval ezekre gondoltam:
Amano garnéla, pagoda csiga, afrikai zebracsiga, süncsiga, spilky csiga.
Mondjuk más nem is jöhet szóba, ha a halakat már kizártam. Vagy valamilyen élőlényt esetleg kihagytam? XD
Szóval, ti melyik fajokat ajánlanátok, és belőlük hány darabot? Ja, és az akvárium eléggé low-tech növényesített, ha ez számít valamit.
Abból ugye nem lenne gond, ha több csigafaj is lenne egy akváriumon belül?
Én akkor is inkább raknék bele nanohalakat.
De endler guppit ne, mert az megeszi a kicsiket.
Szerintem egy ilyen kicsi akiban már túl zsúfolt lenne a talaj ennyi mindennel.
Huh, most megkeveredtem. :D
Akkor mégis valamilyen nanohalból kellene inkább egy csapat? Eddig mindig azt olvastam, hogy őket is inkább 40l felett, vagy még nagyobb akváriumban érdemes tartani. Ezért is maradtam a gerinctelenek mellett.
Egyébként a csigák is zavarják a garnélákat a mindennapi "semmittevésben"? :D
Szóval akkor beszerzek melléjük még kb 4db Amanot, és melléjük majd pár csigát. Csigákból lehet több fajt is, vagy inkább elég lesz egy? A pagoda csigáról ki mit tud? Képeken nekem nagyon tetszik, csak élőben még nem volt hozzá szerencsém. Azt olvastam róla, hogy ő lassabban szaporodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!