Légpumpával hajtott "vízpumpa". Működik?
A házi külsőmböl szeretném ezzel a módszerrel visszajuttatni a vizet az akváriumba. A külső egy nyitott, oldalpolcos típusú, tehát a két vízszint majdnem egyenlő.
Úgy gondoltam, hogy egy T elosztó és légpumpa segítségével levegőt fújatok a csőbe, így a légáram vizet is vinne magával. Van valami elvi akadálya?
Valaki csinált ilyet akvarista.hu-n, és azt írta működött, de szerintem túl lassú átfolyás. Én nem hiszem, hogy az jó valamire.
Én a helyedben inkább vennék egy olcsó vízpumpát, vagy egy belső szűrő fújó ágára tenném a csövet, a hatékonyabb.
szerintem is túl lassú lenne, még a végén elárasztanád a szobádat mert túl lassan nyomja vissza a vizet :P
szerintem is keress egy vízpumpát vagy egy kiszuperált belsőt a célra ^^
Most egy belső szűrő van az akváriumban és az szívja vissza a vizet :)
Ha csak a l/h a kevés, azt lehet túrbózni. Majd tesztelgetem.
Amúgy elárasztani biztos nem fogja, mert ha beállna a két vízszint, nem menne több víz a szűrőbe.
A lassú áramlás meg épp kedvező, úgy tudom az optimális 5 cm / perc.
Köszi, kicsit megnyugodtam :D
Ki is találtam kb hogy lesz, egy vastagabb cső aljába teszek egy porlasztót, majd erre a kötöm a légpumpát. Mivel így nem tudná alulról szívni a vizet, kilyukasztgatom a porlasztó fölött a csövet,innen szívná a vizet. Ki kell még próbálni, de szerintem menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!