Anubias növényre hatással van a darakór?
Lehet butaságot kérdeztem most de már nemtudok mire gondolni! Van 3 szép nagy tő anubiasom kb 2 éve nagyon szépen nőnek hozzák a levelet!
Nemrég a halaim darakórosak lettek elég sok elpusztult pedig minden lehetséges gyógymódot megtettem értük de nem is a halak a lényegesek most hanem hogy az anubiasokon elkezdtek barna pöttyök megjelenni a leveleken levágtam a beteg részeket de nem kellett 1-2 nap egyre jobban kezdenek a pöttyök terjedni olyan mintha pöttyszerűen rohadnának a levelek !
Mitől lehet ez?
Rendszeresen kapnak tápoldatot (happylife happyplant) és szenet ( easy life carbo)!
Lehet a hőmérséklet ingadozás az oka?
A kezelés során milyen gyógymódokat használtál?
Remélem nincs tele a vized hal gyógyszerekkel, esetleg ha felvitted nagyon a vízhőfokodat ez is lehet hogy ez nem tetszett az anubiasnak. Egy 50% vízcsere szerintem mehet mindentől függetlenül.
Parakillt használtam és megemeltem a vízhőfokot 30 fokra aztán 2-3 naponta 30% vízcsere és ismét parakill!
Miután láttam elmúlt a fertőzés levettem a hőfokot 24-25 fokra!
Aztán sajnos elromlott az akvárium fűtőm és csak egy kisteljesítményű fűtőm volt 6 napig míg beszereztem egy újat ami a nagy akváriumot max 20 fokra tudta felmelegíteni sajnos !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!