Mennyi víz párolog el egy nyitott 54L akváriumból 1 nap alatt?
Figyelt kérdés
Az víz felülete 30x60cm a hőmérséklet kb 22C a víz pedig csapvíz. Az lenne a kérdés ugye hogy egy nap alatt mekkora mennyiségű víz párolog el. Sajnos eresztett az akváriumom, aztán leengedtem. Megragasztottam, újratöltöttem, most a szivárgást nem észlelem, hozzáteszem előtte se volt túl látványos. Most feltöltés után hagytam nyitva álni hogy lássam hogy van-e szivárgás, de nem tudom hogy mi a normális vízszintcsökkenés. Na ebbe kellene segíteni.... Csak olyan írjon aki tudja is a választ. A fölösleges okoskodásokra nincs szükségem!!!!! kösz!!!!!!!!!!!!2013. febr. 26. 19:43
1/8 anonim válasza:
Szerintem olyan kevés, hogy kb. napi szinten nem is látható.
2/8 anonim válasza:
Az enyém is ekkora alapterületű, ugyanez a hőmérséklet. Szerintem max fél dl párolog el, annál több biztosan nem.
3/8 anonim válasza:
Tegyél az akvárium köré papírlapot, papírzsepit és akkor látod, ha szivárog, de amúgy olyan kis mértékű párolog el, hogy alig mérhető, és szerintem nem sokan mérték még eddig.
4/8 anonim válasza:
csak kérdés de 22 fokon milyen halakat tartasz ?
5/8 Zolka99 válasza:
Tegyél a tetejére folpakkot és úgy nem párolog.
6/8 A kérdező kommentje:
A legértelmesebb és logikusabb válasz az utolsó volt. A többinek túl sok hasznát nem látom. Azt én is sejtettem hogy kevés párolog, de azért biztos van egy körübelli érték. Na mind1.... Azért köszi!!! :)
A víz azért 22c fokos mert nem "megy" az akvárium. Éppen azt ellenőrzöm hogy szivárog-e... :)
2013. febr. 26. 20:42
7/8 anonim válasza:
Hát a kis 18 literesem 3 naponta lepárolog 2 centit.
De a nagy 200 literes is hasonlóképpen csinálja.
A kicsibe olyan 1 liter vizet öntök, a nagyba meg olyan 5 litert 3 naponta kb.
8/8 anonim válasza:
bár lehet, hogy a kicsibe csak fél litert. Valami ilyesmi. Pontosan nem mértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!